Ministrul SANATATII, in control la spitalul judetean Vaslui, unde se cere o taxa de 50 de lei la copii

Ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU, a solicitat Directiei de Sanatate Publica Vaslui ca, impreuna cu autoritatea locala, sa demareze un CONTROL la Spitalul Judetean Vaslui.

Potrivit Ministerului Sanatatii, echipele vor verifica pe ce baza legala s-a instituit TAXA de 50 de lei pentru copiii care solicita ASISTENTA MEDICALA DE URGENTA si care nu sunt internati avand in vedere ca ASISTENTA MEDICALA DE URGENTA este gratuita in Romania pentru toata lumea, iar pentru copii este gratuita pentru toate specialitatile.

Citeste si: INTERNARILE IN SPITALE AU SCAZUT IN URMA CONTROALELOR MINISTERULUI SANATATII

Potrivit Ministerului Sanatatii, o asemenea taxa este ilegala.

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui a impus de la inceputul lunii iunie, o taxa pentru pacientii care ajung in sectia de Pediatrie, fara a fi considerati URGENTE medicale. Managerul SJU Vaslui, Ana Rinder, a declarat ca taxa a fost instituita pentru evitarea aglomerarii camerei de garda,

“Multi parinti veneau cu copii si faceau in Camera de Gada a Sectiei de Pediatrie, consultatii la cerere, fara sa mearga asa cum prevede legea, la medicul de familie pentru consultatie sau macar pentru bilet de trimitere.

Citeste si: SURPRIZA DE PROPORTII PENTRU UN IESEAN INFECTAT CU HIV!

La spital nu platesc copiii care vin ca URGENTE si care necesita internare sau investigatii suplimentare. Pe baza trimiterii de la medicul de familie, copiii pot beneficia de consultatii gratuite in Ambulatoriul de Specialitate al spitalului, dar parintii prefera sa vina direct la spital. Masura a fost luata pentru evitarea aglomerarii”, a declarat Ana Rinder citata de Mediafax.
La unitatea sanitara vasluiana exista mai multe servicii medicale la cerere, pentru care se solicita taxe. 

Sursa foto: realitatea.net