Ministrul Sanatatii: MEDICII vor putea fi PLATITI dupa terminarea orelor de program

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat, duminica, ca MEDICII vor putea desfasura activitati remunerate dupa terminarea orelor de program, in interiorul spitalului. Totodata, oficialul a mai spus ca se doreste directionarea banilor din coplata catre MEDICII care isi dovedesc eficienta.

“Am infiintat chiar saptamana trecuta un grup de lucru al Ministerului Sanatatii si Colegiului Medicilor din Romania (CMR) si cu consultari fata de managerii de spitale pentru un proiect de lege care urmareste majorarea veniturilor MEDICILOR si personalului medical.

Citeste si: SESIUNE EXTRAORDINARA A CONCURSULUI DE REZIDENTIAT, IN LUNA IUNIE

In primul rand trebuie sa umblam la statutul MEDICULUI. (…) Se vor crea posibilitati ca MEDICII sa poata desfasura si activitati remunerate dupa terminarea orelor de program si dupa ce asigura fluxul spitalicesc, toate consultatiile si toate tratamentele pe care le au”, a explicat ministrul Nicolae Banicioiu, intr-o emisiune la Realitatea TV.

Oficialul spune ca veniturile vor putea sa fie si in functie de implicarea MEDICULUI, in functie de performanta si eficienta acestuia din timpul programului.

In opinia sa, coplata ar trebui sa mearga direct catre MEDICII care isi dovedesc competenta.

Citeste si: CONTROALE IN SPITALE, PENTRU VERIFICAREA DECONTARILOR FACUTE LA CNAS PE ULTIMUL AN

Sursa foto: realitatea.net