NEGOCIERI MINISTRUL SANATATII – SINDICATUL MEDICILOR. Cresteri salariale, din toamna, PENTRU TOT SISTEMUL MEDICAL. UPDATE

UPDATE 12:50 Oficiali ai Ministerului Sanatatii au declarat, pentru Mediafax, ca la intalnirea de luni s-a discutat despre CRESTERI SALARIALE, DIN TOAMNA, pentru TOT SISTEMUL MEDICAL, nu doar pentru medici.  

“Se doreste ca aceste majorari sa se aplice din septembrie sau octombrie, nu s-a stabilit un cuantum, pentru ca trebuie sa se discute cu Ministerul de Finante, dar aceste majorari vor fi SUBSTANTIALE”, au spus sursele citate.

MINISTRUL SANATATII, NICOLAE BANICIOIU, va discuta luni cu reprezentantii sindicatelor din SANATATE si cei ai MEDICILOR, dupa ce mii de doctori au anuntat pe Facebook ca vor face GREVA GENERALA daca nu se va gasi o solutie pentru SALARIILE MICI din sistemul sanitar, informeaza B1 TV.

Cadrele medicale se plang ca banii nu le asigura un trai decent. Mai mult ei au amenintat cu demisia in bloc daca nu se va gasi o solutie pentru problemele lor. Ministrul sanatatii a anuntat ca va avea discutii si cu premierul, dar si cu ministrul de Finante.

CITESTE SI: MINISTRUL SANATATII: VOM GASI SOLUTII PENTRU MAJORAREA SALARIILOR MEDICILOR

“Avem sustinere si din alte zone. Problema nu greva, sunt alte manifestari care pot fi mai grave ca greva. Necesarul de medici este de 26.000 de medici. Am pierdut deja 7.000 de medici din spitale in ultimii patru ani. A continua in acest fel reprezinta o IRESPONSABILITATE DIN PARTEA DECIDENTILOR. Astazi trebuie sa le comunic care sunt cerintele noastre, iar ei trebuie sa ne dea un raspuns”, a spus medicul Florin Chirulescu.

Sursa foto: Realitatea