Ministrul Sănătății, precizări despre stimulentul de risc pentru personalul medical din spitalele care tratează pacienții cu COVID 19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut, sâmbătă la Sfantu Gheorghe, o serie de precizări referitoare la stimulentul de risc în valoare de 2.500 de lei pe lună destinat personalului medical din spitalele care tratează, în această perioadă, pacienții suferinzi de coronavirus.

“După cum aţi putut vedea, legislaţia care a fost elaborată cuprinde orice persoană care lucrează într-un spital dedicat COVID şi care a avut legătură cu o persoană infectată COVID, de la poartă până la ieşire. Asta trebuie să specifice fiecare manager în parte. Am şi lăsat libertatea coordonatorului sau şefului să nominalizeze aceste persoane, noi de la centru nu putem şti care sunt aceste persoane, dar cei de aici le pot identifica”, a declarat ministrul Sănătăţii.

În altă ordine de idei, Nelu Tătaru a vorbit și despre eventualele măsuri de relaxare ale restricțiilor impuse până în prezent prin intermediul ordonanțelor militare emise în timpul stării de urgență la noi în țară.

“Odată cu scăderea numărului de cazuri vom avea o şi relaxare mai mare, dar nu recomand relaxare deocamdată. (…) Suntem pe o curbă ascendentă, chiar dacă acensiunea nu mai este aşa de abruptă (…) Chiar dacă suntem în faza aia de dinţi de fierăstrău, în care aveam jocuri în numărul de cazuri de la o zi la alta, avem încă decese, avem persoane la Terapie Intensivă (…) Prin respectarea unor reguli, prin impunerea unei izolări voluntare, a unei distanţări sociale ar trebui să se limiteze transmiterea comunitară (…) Noi pregătim anumite planuri pentru relaxare (…) şi fiecare sector în parte va avea parte de o relaxare, dar progresivă, graduală în măsura inversă în care au fost impuse”, a mai spus ministrul Sănătății.

Sursa foto: realitatea