Ministrul Sănătății a anunțat când este așteptat un al doilea val al pandemiei în România

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a recunoscut că, personal, nu se gândește încă la măsurile de relaxare. Tot ceea ce își dorește oficialul este ca România să treacă cu bine de această minivacanță de 1 mai. Tătaru a declarat, sâmbătă, că țara noastră nu a atins încă vârful pandemiei de coronavirus, iar acest weekend este crucial pentru ceea ce va urma în continuare.

Update: „Suntem într-un scenariu patru, suntem la peste 12.000 de pacienţi infectaţi COVID, suntem în momentul în care avem focare în personalul medical, suntem în momentul în care avem focare la persoane instituţionalizate şi la cei care îngrijesc aceste persoane. Mă repet, suntem la momentul în care trebuie să avem precauţie, iar faptul că avem echipamente, medicamente, avem materiale sanitare nu trebuie să ducă la o relaxare în care putem greşi. Rămâne de bază un personal medical care trebuie să rămână valid, acest personal trebuie să acorde asistenţa medicală pentru pacienţii COVID, dar şi non-COVID”, a declarat Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, al doilea val al acestei epidemii ar putea veni în toamnă, însă totul depinde foarte mult de ce se întâmplă în aceste zile.

„Ne aşteptăm pentru octombrie-decembrie un al doilea val, dar ţine foarte mult de cum trecem acest val. Suntem în trei zile care erau altădată erau o minivacanţă, suntem după două luni în care toată lumea percepe ca o zi frumoasă, ca o răbdare pusă la încercare, dar trebuie să înţeleagă că răbdarea fiecăruia dintre ei este tocmai pentru ei. Un moment al sărbătorilor pascale gestionat bine, un moment al perioadei 1-3 mai gestionat bine va însemna şi o speranţă la relaxare şi o speranţă la celelalte valuri de mult mai mică amploare”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Știre inițială

„După Sărbătorile Pascale, acest weekend este unul foarte important. Vedeți și dumneavoastră, este frumos afară, este ziua mare, este tradiție a weekend-ului de 1, 2 și 3 mai. Este o tradiție în care lumea ieșea, se întâlnea cu cunoscuții. Este un 1 Mai diferit față de alți ani. Dar, repet, la fel ca și de Sărbătorile Pascale, aceste sărbători, acest 1 Mai trebuie să fie altfel pentru a avea în anii următori 1 Mai și Sărbători Pascale normale, cu cei apropiați, cu cei dragi nouă, nu numai una, două sau trei persoane poate”, a spus Nelu Tătaru, aflat în vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

„Recomand încă o dată prudenţă, izolare voluntară, distanţare socială. Mă repet, nu am atins încă vârful. Nu vreau să ne gândim la relaxare, putem spera la o relaxare, dar momentul relaxării ţine foarte mult de felul cum gestionăm zilele de 1, 2, 3 mai şi poate săptămâna viitoare”, a concluzionat ministrul Sănătății.

Sursa foto: realitatea