Ministrul Sanatatii solicita angajarea de personal in noua unitate de arsi de la Floreasca

Ministrul Sanatatii, PATRICIU ACHIMAS-CADARIU, a anuntat, miercuri, ca a solicitat, in mod expres, Spitalului Floreasca, angajarea personalului de specialitate necesar pentru sectia cea noua de arsi.

“Am cerut, in mod expres, sa se angajeze personal de specialitate la spitalul Floreasca pentru noua sectie de arsi. Totodata am cerut un studiu de etapa privind rezultatele medicale ale tratamentului de care au beneficiat ranitii in incendiul din Colectiv, intrucat ranitii din accidentul din data de 30 octombrie reprezinta o prioritate la inceputul mandatului meu”, a spus ministrul Sanatatii, miercuri, intr-o conferinta de presa privind incendiul de la Colectiv.

De asemenea, el a precizat ca pentru 2016 va exista un program destinat ingrijirii bolnavilor cu arsuri care se va derula in marile centre universitare din tara, program finantat dintr-un imprumut de la Banca Mondiala.

Ministerul Sanatatii va demarat in 2016 un program de constructie si reabilitare, dupa caz, a cinci centre destinate ingrijirii bolnavilor cu arsuri, in marile centre universitare din tara. Centrele nou infiintate vor respecta standardele europene, iar realizarea lor se va face prin consultarea expertilor internationali. Bugetul programului este de 25 milioane de euro, a mai spus ministrul Sanatatii.

Noul program din 2016 va asigura totodata medicamentele, materialele sanitare si consumabilele destinate ingrijirii pacientilor cu arsuri dupa depasirea fazei acute.

 Sursa foto: economica