Ministrul Sanatatii trimite CORPUL DE CONTROL la SPITALUL TRACTORUL din Brasov. UPDATE

Ministrul Sanatatii a decis sa trimita CORPUL DE CONTROL la SPITALUL TRACTORUL din Brasov, dupa ce o batrana de 82 de ani care a fost internata la SPITALUL TRACTORUL a fost lasata de medicul de garda sa paraseasca spitalul in papuci si pijama, fiind gasita dupa o zi moarta de frig pe un camp de la marginea orasului.

UPDATE 15.58: Potrivit unor surse citate de postul B1 TV, potrivit primelor informatii rezultate in urma verificarilor facute de Directia de Sanatate Publica (DSP) Brasov, angajatii spitalului sustin ca au incercat in mai multe randuri sa o opreasca pe batrana sa plece din spital, dar aceata s-a impotrivit, ulterior fiind condusa intr-o statie de taxi de o asistenta. Tot din ancheta DSP Brasov rezulta ca medicul titular de garda in aceasi zi  nu se afla in spital. El a delegat un medic dintr-o alta institutie sa ii tina locul fara a informa pe nimeni in acest sens.

Ioana Caloian, in varsta de 82 de ani, a fost adusa cu Ambulanta sambata la ora 6.00, la Spitalul Tractorul, de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, pentru a i se face o serie de investigatii la sectia Urologie. In timp ce fiica batranei a plecat din spital pentru a-i aduce niste haine, medicul de garda a lasat-o sa plece sub semnatura, o ora mai tarziu, cu toate ca femeia se afla in pijama si papuci de casa. Cand fiica s-a intors la spital a aflat cu surprindere ca batrana, care avea tulburari de memorie si nu stia adresa familiei, a fost externata.

Citeste si: SOCANT: O batrana a fost gasita MOARTA dupa ce a fost LASATA sa plece din SPITAL

Familia a inceput cautarile fiind anuntata politia, iar o fotografie cu semnalmentele batranei a fost postata pe Facebook.

“Trupul batranei pe care nu erau semne de violenta a fost gasit duminica, in jurul orei 17.30, pe un camp de la marginea Brasovului. Cel mai probabil femeia a murit de frig. Avem si confirmarea rezultatelor preliminare de la Serviciul de Medicina Legala Brasov, conform carora batrana a decedat din cauza hipotermiei”, a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Brasov, comisarul-sef Liviu Naghi.

Sursa citata a mai afirmat ca politia face cercetari cu privire la imprejurarile care au dus la parasirea spitalului de catre batrana de 82 de ani. Cercetarile se fac prin Parchet, sub aspectul infractiunii de ucidere din culpa.

Citeste si: Vasilica Dediu, studenta la medicina a carei boala nu a putut fi diagnosticata de medici, a murit la un spital din Bucuresti

La SPITALUL TRACTORUL are loc si o ancheta interna in acest caz.

Corpul de Control al ministrului Sanatatii va face verificari si in ceea ce priveste transportul pacientilor de la Spitalul Tractorul, dupa ce in prese au aparut imagini in care dintr-o masina mica au coborat trei pacienti in varsta.

Sursa foto: monitorulexpres.ro