Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia! Iohannis a semnat decretul de numire al lui Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat joi demisia, au declarat pentru HotNews.ro, surse oficiale. Totodată, alte surse au precizat pentru Ziare.com că interimatul va fi asigurat de Nelu Tătaru. 

Update 4: Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi după-amaiază că a semnat decretul de numire a lui Nelu Tătaru în funcția de ministru al Sănătății, după demisia lui Victor Costache, în plină pandemie de coronavirus. Iohannis a spus că Nelu Tătaru va depune jurământul în cursul acestei zile.

Update 3: Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia joi dimineață, după ce aseară a anunțat la mai multe posturi de televiziune planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus. Premierul Ludovic Orban a anunțat joi dimineață că îl propune pentru funcție pe secretarul de stat Nelu Tătaru, care se afla la Suceava și a fost chemat la București de urgență.

Potrivit surselor Digi24.ro, lui Victor Costache i-a fost cerută demisia. Surse din conducerea PNL au spus pentru Digi24.ro că ministrul sănătății și Ludovic Orban au avut aseară o discuție aprinsă pe tema lipsei de echipamente din spitale și a haosului organizatoric, însă premierul a fost furios mai ales din cauza anunțului privind testarea bucureștenilor, anunțată, se pare, de ministrul Costache fără să aibă acoperire logistică.

Sursele citate susțin că lui Victor Costache i s-a cerut să iasă public ca să prezinte scuze cu privire la acest anunț. De asemenea, el ar fi vrut să demisioneze încă de luni, de la izbucnirea scandalului privind situația dezastruoasă din spitale, mai spun aceste surse.

Update 2: Nelu Tătaru, propunerea lui Ludovic Orban pentru funcția de ministru al Sănătății, are 47 de ani, este medic chirurg la Spitalul din Huși, pe care l-a și condus o perioadă în calitate de manager, și este liderul PNL Vaslui. Nelu Tătaru a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății în decembrie anul trecut, moment din care a devenit principalul comunicator și cel mai vizibil oficial din această instituție, în mandatul lui Victor Costache, un ministru care a stat mai mult în umbră în cele aproape 5 luni de mandat.

Nelu Tătaru a absolvit, în anul 1998, Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, el lucrând apoi ca medic la Spitalul din Vaslui și ulterior la Spitalul din Huși. În perioada 2007-2009 a fost director general al Spitalului Municipal din Huși, iar în perioada 2009-2010 a fost managerul spitalului.

Nelu Tătaru a condus organizația municipală PNL Huși din 2011 până în 2017, iar din 2017 este liderul organizației județene PNL Vaslui. În legislatura 2012-2016 a fost ales senator PNL.

Nelu Tătaru a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății în decembrie anul trecut, moment din care a devenit principalul comunicator și cel mai vizibil oficial din această instituție, în mandatul lui Victor Costache, un ministru care a stat mai mult în umbră în cele 5 luni de mandat. Din momentul izbucnirii crizei coronavirus în România, a condus Grupul de lucru din Ministerul Sănătății care gestionează criza coronavirus în România.

Update: Premierul Ludovic Orban a făcut o declarație de presă: ”Am luat act de demisia ministrului Sănătății. Aproape 5 luni de zile Victor Costache a făcut parte din Guvern, am făcut echipă. Regret demisia domnului ministru, dar o înțeleg. Îi voi propune președintelui Iohannis numirea lui Nelu Tătaru.

Urmărim în continuare obiectivul de creștere a capacității de diagnosticare. Continuăm să aplicăm aceste reguli care sunt stabilite de INSP. Urmărim în continuare apărarea spitalelor.”

Știre inițială

Premierul Ludovic Orban va face declarații în scurt timp. Demisia ministrului Sănătății vine în plină criză a epidemiei de coronavirus, în care au fost critici privind lipsa de materiale de protectie din spitale și testarea redusă în cazul COVID-19. În ultima sa ieșire publică, miercuri seară, Costache declara că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus.

Sursa foto: realitatea