Ministrul Teodorovici demite trei directori din subordine

Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a demis trei directori din subordinea institutiei pe care o conduce, potrivit realitatea.net, care completeaza ca exista posibilitatea sa fie schimbati si o serie de directori adjuncti.

Directorii demisi fac parte din trei autoritati de management din subordinea Ministerului Fondurilor Europene. Motivele pentru care au fost dati afara sunt implementarea principiului de „rotire a cadrelor” care se aplica si la Comisia Europeana, plus aducerea pe aceste pozitii a unor oameni competenti.

Eugen Teodorovici a mai spus ca zilele acestea va semna numirea directorilor interimari, care vor fi din cadrul personalului autoritatilor de management.

Intrebat daca aceste schimbari nu vor afecta activitatea celor trei autoritati, in contextul in care ne aflam pe ultima suta de metri in atragerea fondurilor UE din perioada anterioarp (2007-2013), acesta a spus ca activitatea unei institutii nu depinde de una sau doua persoane.

Dupa numirea imterimarilor, Ministerul va organiza concurs pentru ocuparea functiilor de conducere din cadrul AM-urilor, potrivit realitatea.net.