Ministrul Titus Corlatean, in vizita in Republica Moldova

Ministrul Titus Corlatean se va afla luni in vizita oficiala la Chisinau, au anuntat reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe.

Seful diplomatiei romane va coordona, alaturi de viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe si integrarii europene al Republicii Moldova, Natalia Gherman, lucrarile celei de-a doua sesiuni a Comisiei interguvernamentale Romania — Republica Moldova pentru integrare europeana, mecanism bilateral de cooperare menit sa sprijine, prin proiecte concrete si schimb de experienta, parcursul european al Republicii Moldova.

In cadrul celei de-a doua sesiuni a Comisiei vor fi organizate intruniri in plen si grupuri de lucru sectoriale, in domeniile prioritare pentru integrarea europeana a statului vecin, cu accent pe implementarea viitoare a Acordului de Asociere, inclusiv a Acordului de Liber Schimb Aprofundat si Cuprinzator UE—Republica Moldova. Grupurile de lucru tematice privesc: statul de drept, afacerile interne, agricultura, domeniul sanitar-veterinar si siguranta alimentelor, armonizarea legislativa.

Citeste si: Corlatean: Cetatenii moldoveni pot decide in mod suveran ceea ce doresc sa decida

Potrivit sursei citate, vor fi semnate documente bilaterale in domeniile audio-vizual, sanitar-veterinar si justitiei. De asemenea, in cursul prezentei la Chisinau, ministrul Titus Corlatean va avea intrevederi cu inalti oficiali ai Republicii Moldova.

Comisia interguvernamentala România — Republica Moldova pentru integrare europeana a fost creata in baza Planului de Actiune pentru aplicarea Declaratiei Comune privind instituirea unui Parteneriat Strategic intre România si Republica Moldova pentru integrarea europeana a Republicii Moldova, semnat la Iasi, la 3 martie 2012.

Sursa foto: realitatea.net