Ministrul Transporturilor a discutat cu ambasadorul Turciei despre reluarea proiectului RO-RO

Ramona Manescu, ministrul Transporturilor, s-a intalnit joi, la sediul Ministerului, cu ambasadorul Turciei, domnul Ömür Sölendil cu care a discutat despre reluarea proiectului RO-RO.

Cei doi oficiali au discutat despre reluarea circulatiei navelor de tip ferry-boat pentru marfa si pasageri intre Romania (portul Constanta) si Turcia (portul Pendik). Proiectul RO-RO a fost lansat in 2011, dar din cauza unor neintelegeri aparute, a fost sistat in octombrie 2012, se arata intr-un comunicat al Ministerului.

 Citeste si: Ramona Manescu: De cand am preluat mandatul la Transporturi, absorbtia fondurilor europene s-a dublat 

Pentru a continua acest parteneriat, specialistii turci si romani vor avea primele discutii in luna martie, cu ocazia Comisiei Mixte Rutiere, in cadrul careia vor fi puse la punct toate detaliile. “Ma bucur ca am reusit sa depasim cu bine prima faza a negocierilor si sunt convinsa ca reluarea acestui proiect va aduce beneficii ambelor parti. Linia maritima dintre portul Contanta si portul Pendik va contribui substantial la cresterea tranzitului maritim, deschizand noi oportunitati transportului de calatori si marfa intre Romania si Republica Turcia, precum si intre Europa, Asia si Orientul Apropiat”, a declarat Ramona Manescu, Ministrul Transporturilor.

Sursa foto: Mondo News