Ministrul Transporturilor a semnat contractul de finantare a proiectului de reabilitare a Aeroportului Craiova

Ramona Manescu, ministrul Transporturilor, a semnat astazi, 14 februarie 2014, la sediul ministerului, contractul de finantare a proiectului de reabilitare a infrastructurii de miscare din cadrul Aeroportului Craiova, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Astfel, aeroportul din Cetatea Baniei va beneficia de fonduri europene pentru reabilitarea pistei existente, repararea si extinderea caii de rulare si construirea unei platforme noi de imbarcare-debarcare pentru extinderea capacitatii de operare de la 2 locuri la 8 locuri. Totodata vor fi realizate si instalatiile electrice si de balizaj. Lucrarile vor fi in conformitate cu normele Organizatiei Aviatiei Civile Internationale (ICAO) si Reglementarile Aeronautice Civile Romane (RACR).

Citeste si: Ministrul Transporturilor a discutat cu ambasadorul Turciei despre reluarea proiectului RO-RO 

Conform calendarului, lucrarile urmeaza sa fie demarate in luna decembrie a anului in curs si finalizate in august 2015. Valoarea totala a proiectului este de 107,9 milioane de lei. Odata cu modernizarea Aeroportului Craiova, se asteapta o crestere considerabila a numarului de pasageri.

“Dezvoltarea si reabilitarea infrastructurii aeroportuare constituie unul dintre obiectivele Ministerului Transporturilor, astfel ca vom continua sa sustinem autoritatile locale pentru a obtine finantarea europeana. Astfel de lucrari aduc valoare adaugata economiei locale si nu numai”, a declarat Ramona Manescu, ministrul Transporturilor.

Sursa foto: indiscret.ro