Ministrul Transporturilor, catre presa: Noua nu stiri ne trebuie, ci drumuri. Va invit sa renuntati la acrosuri de doi bani

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, le-a spus, miercuri, jurnalistilor care l-au intrebat daca se pierd bani cu studiile de fezabilitate, ca nu stie si ca va verifica acest lucru, el invitandu-i sa renunte la ”acrosuri de doi bani” si aratand ca ”noua nu stiri ne trebuie, ci drumuri”.

Dupa ce a prezentat comisiilor parlamentare de transport din cele doua Camere, reunite in sedinta comuna, Master Planul general de Transport pe 2014-2030, Ioan Rus a fost intrebat de catre jurnalisti daca nu se pierd bani cu studiile de fezabilitate, avand in vedere ca acestea au fost lansate pentru autostrazi, nu pentru drumuri expres.

”Vom face o analiza privitor la situatia studiilor de fezabilitate si o sa vedem daca unele trebuie blocate sau nu. Banuiesc ca nu. Eu va inteleg pe dumneavoastra. Va invit sa fiti parteneri la o lucrare extrem de solida si sa renuntati la acrosuri de doi bani. Va invit la treaba asta”, a raspuns Rus.

Citeste si: Master Planul de Transport al Romaniei, prezentat de ministrul Ioan Rus in fata comisiilor parlamentare

El a admis ca intre ceea ce s-a ”gandit” de-a lungul timpului in domeniul transporturilor si continutul Master planului pe 2014-2030 exista diferente, dar a subliniat ca acestea sunt ”mici”.

”Nu stiu (daca se pierd BANI – n.r.). O sa verific sa vedem daca se pierd BANI sau nu se pierd BANI. Ceea ce va pot spune in acest moment e ca nu exista, intre ceea ce s-a gandit de-a lungul vremii si ceea ce rezulta aici, diferente foarte mari. Sunt diferente foarte mici”, a adaugat Rus.

El a admis, totodata, ca exista posibilitatea de a se pierde si ”ceva bani”, insa i-a invitat pe jurnalisti sa gandeasca pozitiv si sa sprijine Master planul.

Citeste si: IOAN RUS revizuieste cifrele: doar 650 KILOMETRI NOI de AUTOSTRADA pana în 2030, plus DRUMURI EXPRES

”Ca va exista studiu care s-a dus intr-o anumita faza si nu mai e nevoie in felul acesta, el se va corecta. si s-ar putea sa existe sa spunem si diferente sau sa se piarda si ceva bani. Nu am o imagine exacta in acest lucru, dar invitatia este sa gandim pozitiv acest document si sa incercam sa-l sprijinim chiar si criticand-l si sa nu cautam pur si simplu, daca o fi ceva, doi lei, ca sa putem sa facem o stire din treaba asta. Ca noua nu stiri ne trebuie, ci drumuri expres, regionale si autostrazi. Astea ne trebuie, nu stiri”, a spus Rus.