MINISTRUL TRANSPORTURILOR, despre greva ROMATSA: Factorul perturbator a plecat. AUREL STANCIU si-a dat DEMISIA

AUREL STANCIU, directorul companiei de stat care se ocupa de controlul traficului aerian (ROMATSA), si-a dat vineri DEMISIA, a declarat pentru ministrul Transporturilor, IULIAN MATACHE. Demisia vine pe fondul conflictului cu sindicalistii care AMENINTA CU GREVA GENERALA de la 1 septembrie, relateaza HotNews.

“In acest moment lucrurile sunt foarte clare”, a spus ministrul Transporturilor. “Din punctul meu de vedere NU MAI SUNT IMPEDIMENTE sa se incheie contractul colectiv de munca. FACTORUL PERTURBATOR, ca sa spun asa, A PLECAT”, a declarat Matache.

CITESTE SI: TRIBUNALUL BUCURESTI: GREVA GENERALA DE LA ROMATSA ESTE LEGALA. UPDATE

“Consiliul de Administratie [n.r al ROMATSA] va lua azi CUNOSTINTA DE DEMISIE”, a spus Matache.

“In acest moment lucrurile sunt foarte clare. Din punctul meu de vedere nu mai sunt impedimente sa se incheie contractul colectiv de munca. Am solicitat tuturor celor implicati, si ROMATSA, si liderilor de sindicat sa continuie negocierile si sa inchida contractul colectiv de munca. M-au asigurat ca ei sunt dispusi. Factorul perturbator, ca sa spun asa, a plecat”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

“I-am cerut demisia domnului Stanciu inca din urma cu cateva zile, dar si-a dat demisia abia azi”, a declarat ministrul Matache.

CITESTE SI: AUREL STANCIU PLEACA DE LA CONDUCEREA ROMATSA PENTRU UN POST DE SECRETAR DE STAT IN MINISTERUL TRANSPORTURILOR

Aurel Stanciu a fost numit in urma cu doua zile in functia de SECRETAR DE STAT in Ministerul Transporturilor de catre premierul Ponta, desi in aceeasi zi ministrul Transporturilor ii ceruse DEMISIA DE LA SEFIA ROMATSA, asa cum HotNews.ro a scris citiand surse guvernamentale.

Demisia inaintata vineri de catre seful ROMATSA vine dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis ca greva generala anuntata de sindicalistii de la ROMATSA, care ar urma sa fie declansata incepand din data de 1 septembrie, pe termen nelimitat, este legala.