Ministrul Transporturilor, despre privatizarea CFR Marfa: Termenul de plata este 14 octombrie

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat, joi, ca termenul de plata a banilor de catre Grup Feroviar Roman (GFR) catre CFR Marfa este 14 octombrie, explicand ca statul trebuie sa respecte termenele convenite pentru privatizarea CFR Marfa, conform scrisorii de intentie semnata cu FMI.

“Suntem in termenii contractului, ca si pana acum. Am spus de la inceput: avem un contract, avem o Hotarare de Guvern, trebuie sa respectam cele 60 de zile. In Scrisoarea de intentie semnata cu FMI se prevedea foarte clar ca aceasta privatizare nu trebuie sa depaseasca termenul de 15 octombrie. Este prevazut acest termen in Scrisoarea de intentie cu FMI, de aceea s-a si facut o Hotarare de Guvern. Termenul de plata al banilor este 14 octombrie”, a precizat Ramona Manescu.

“Asteptati ziua de 14 octombrie si va vom informa atunci despre situatie. Noi vrem sa argumentam juridic parerea, statul nu poate face speculatii”, a adaugat ministrul Transporturilor.

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat, tot joi, ca urmatorii pasi din privatizarea CFR Marfa vor fi anuntati dupa o discutie cu ministrul Transporturilor.

“Nu cunosc toate detaliile tehnice. Discutam si va anuntam pasii juridici. Ce va pot spune este ca GFR a indeplinit conditiile si nu avem inca de la Concurenta avizul pentru ca sa putem sa dam sau nu compania. In functie de procedurile juridice, vom vedea ce facem”, a aratat Victor Ponta.