Ministrul Transporturilor: Nu vindem Tarom! Christian Heinzmann isi va termina mandatul de 4 ani

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a dat asigurari ca nu va vinde compania TAROM si a confirmat ca vor fi achizitionate avioane noi, astfel incat, pe termen mediu si lung, compania aeriana sa redevina un brand si sa isi recapete pozitia.

Totodata, Ramona Manescu a reiterat faptul ca directorul general al Tarom, belgianul Christian Heinzmann, va ramane la conducerea companiei aeriene.

“Domnul Heinzmann va ramane la Tarom, isi va termina mandatul de 4 ani. Am discutat cu toate companiile si acum suntem intr-un proces de analiza de studiu prin care vom vedea ce oferta este cea mai buna pentru Tarom, asa incat sa redevina un brand. Nu vindem Tarom-ul categoric! Eu nu prea dau nimic de la minister, am fost criticata pentru asta”, a declarat ministrul Transporturilor.

Ramona Manescu a vorbit si despre tensiunile din interiorul fostului Consiliul de Administratie (CA) al Tarom.

“Consiliul de Administratie a refuzat fiecare masura pe care domnul Heinzmann o propunea, nu era de acord cu absolut nimic. Fiecare masura din planul de management a fost respinsa. CA a adus prejudiciu de imagine companiei. Sa aduci un astfel de scandal in permanenta in media aduce un prejudiciu de imagine companiei. Dupa performantele pe care le aveau (membrii CA – n.r.), Tarom mereu era pe pierdere”, a punctat ministrul Manescu.