Ministrul Transporturilor, vizita la magistrala de metrou M5. Cand va fi RELUAT traficul la suprafata

Ministrul Transporturilor, DAN COSTESCU, a anuntat ca traficul de suprafata in cartierul bucurestean Drumul Taberei va fi reluat, in mare parte, pana la sfarsitul lunii decembrie. 

”Partea buna este ca in momentul acesta se pot continua lucrarile (la magistrala 5 de metrou — n. r.) si se lucreaza subteran, fara sa mai incurcam foarte mult traficul la suprafata. Traficul la suprafata va fi reluat si el in mare parte la sfarsitul anului — asta este vestea buna—, deci in sfarsit acel cartier va fi deblocat dupa eliberarea celor sase statii din noua”, precizeaza DAN COSTESCU.

CITESTE SI: MINISTRUL TRANSPORTURILOR a anuntat cand va fi gata METROUL la MAGISTRALA 4

Totodata, CATALIN HOMOR, directorul de investitii al Metrorex, a mentionat ca lucrarile la metroul din Drumul Taberei evolueaza intr-un ritm acceptabil, potrivit Agerpres.

”Programul pe care noi l-am stabilit este ca la sfarsitul anului viitor sa putem pune in functiune acea sectiune de magistrala. Intarzierile sunt de un an si jumatate — un an si sapte luni. Imi cer scuze pentru disconfortul creat, dar acesta este impactul unui proiect major. Nu putem inventa o tehnologie prin care sa nu perturbam zona. Asta este o tehnologie care se foloseste in toata lumea”, arata HOMOR.

CITESTE SI: VESTE BUNA! METROREX a semnat contractul pentru FINISAJE si INSTALATII pentru MAGISTRALA 5. Cand va fi GATA

Totusi, HOMOR afirma ca se ia in calcul folosirea trenurilor deja existente in flota Metrorex la magistrala M5.

”Nu s-a modificat nimic in ceea ce priveste licitatia celor 51 de trenuri. Acum este suspendat, asteptam noi elemente care sa duca aceasta licitatie intr-o directie sau alta. In situatia in care se va intampla — si sigur se va intampla — sa punem in functiune magistrala fara a primi aceste rame noi de metrou, vom utiliza din flota existenta. Deocamdata, nu am decis la nivel de Metrorex ce tip de tren va circula din flota existenta”, adauga dorectorul de investitii al metroului Bucurestean.

Sursa foto: trafficguide