Ministrul Turismului: Numarul turistilor straini A CRESCUT cu 11% in 2014

Numarul TURISTILOR STRAINI care au vizitat Romania in acest an a crescut cu 11%, ceea ce arata ca este o destinatie favorabila TURISMULUI, a declarat luni seara, intr-o conferinta de presa la Brasov, Florin Jianu, ministerul delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri si Turism.

“Este o crestere importanta si pe ceea ce inseamna segmentul de TURISTI ROMANI, peste 5,3%, ceea ce, ca si medie, aduce o crestere undeva la 6,7% a TURISMULUI in acest an. Este o crestere a turismului pe care o vedem in ultimii trei ani si pe care ne-o dorim in continuare”, a subliniat ministrul.

Citeste si: CATI TURISTI AU AVUT HOTELURILE SI PENSIUNILE DIN ROMANIA DE LA INCEPUTUL ANULUI

El a adaugat ca zona Brasovului este o zona extrem de vizitata, cum sunt si Sibiul si zona Capitalei, si, in acest an si litoralul. TURISTII prefera aproape toate produsele de turism romanesti, iar ecoturismul este unul dintre produsele favorite ale TURISTILOR STRAINI si una dintre sansele Romaniei de a se dezvolta, a subliniat Jianu.

Si TURISMUL BALNEAR este in crestere, a mai mentionat ministrul. “TURISMUL BALNEAR este in creste si chiar luni am avut intalniri cu investitori straini care doresc sa investeasca in TURISMUL BALNEAR din Romania si acest turism se va regasi si in fondurile europene 2014-2020. Dupa cum stiti nu vom mai investi in tot ce inseamna mediul economic, ci numai in cateva tipuri de produse, turismul cultural si turismul balnear fiind primele doua elemente pe care ne concentram.”, a spus Florin Jianu.

Citeste si: ROMANII INCEP SA CUMPERE OFERTE IEFTINE PENTRU VACANTA DE VARA IN TURCIA SAU GRECIA INCA DIN OCTOMBRIE

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri si turism participa la Brasov la Adunarea generala a Comisiei Europene a Turismului, care se desfasoara in perioada 6-8 octombrie la Hotel Aro Palace.