Ministrul ungar de externe, ATAC DUR la adresa lui PONTA: Sa inceteze minciunile la adresa Ungariei

Ministrul ungar de Externe, PETER SZIJJARTO, a declarat, marti, ca premierul VICTOR PONTA minte in legatura cu modul in care sunt tratati imigrantii in Ungaria. Acesta neaga cu vehementa ca refugiatii aflati pe teritoriul tarii sale ar fi batuti sau insetati, conform B1 TV.

„Minciuni sfruntate si o pozitie nedemna pentru un lider politic al secolului 21. Guvernul ungar respinge cu fermitate declaratiile lui VICTOR PONTA si cere primului ministru roman sa inceteze minciunile la adresa Ungariei”, a spus PETER SZIJJARTO.

CITESTE SI: UNGARIA ar putea ridica un GARD METALIC la granita cu ROMANIA. MAE: Nu este un gest corect din punct de vedere politic. UPDATE

Seful Executivului roman a a facut o declaratie dura, zilele trecute,  despre modul cum sunt tratati refugiatii de Ungaria:

 „Problema tine de capacitatea noastra logistica de a-i trata pe acei oameni ca pe niste oameni, nu cum ii trateaza vecinii nostri maghiari, cu bata si inseriati. Nu sunt de acord cu asta. Domnul Basescu s-a pus in fruntea unui sentiment urat si oribil care exista in toate societatile, si anume un sentiment xenofob. E foarte bine sa facem o dezbatere, dar pe noi cade sarcina sa rezolvam problema. O sa-i tratam pe acei oameni ca si pe noi“, a spus PONTA.

CITESTE SI: CRIZA REFUGIATI. UNGARIA a decretat STARE de URGENTA din cauza afluxului masiv de IMIGRANTI

Tot marti, Ministerul Afacerilor Externe a criticat decizia Ungariei de a ridica un gard anti-imigranti la frontiera cu Romania. Oficialii romani spun ca masura pe care Guvernul de la Budapesta vrea sa o ia nu este in conformitate cu spiritul european si nu este un gest corect din punct de vedere politic.

Sursa foto evz