Ministrul Varujan Vosganian a fost propus la premiul Nobel pentru literatura

Varujan Vosganian a anuntat ca a fost propus la premiul Nobel pentru literatura. Ministrul Economiei le-a multumit celor care ii apreciaza lucrarile dar a spus ca nu crede ca ar putea castiga.

“Vreau sa multumesc tuturor celor care au vorbit, de la cei care au spus pentru prima oara un lucru pe care nu l-am spus, ca ma aflu pe lista propusilor pentru premiul Nobel, am fost propus de organizatii de scriitori din trei tari, care au trimis laudatio si m-au intrebat daca sunt de acord. Probabil ca in clasa politica romaneasca e un caz fara precedent, in care un om politic roman este propus la premiul Nobel. Sigur ca nu o sa iau premiul Nobel. Nu o sa iau premiul Nobel pentru pace, mai ales ca sunt complotist. Numai Nelson Mandela a luat premiul Nobel, dupa ce a fost complotist”, a declarat Varujan Vosganian, conform site-ului vosganian.ro.

Varujan Vosganian este autorul volumului “Cartea soaptelor”, aparut in anul 2009 la Editura Polirom. Cartea a primit premiul “Ion Creanga” al Academiei Romane, premiul “Cartea anului 2009”, “Premiul revistei Convorbiri literare”, “Marele Premiu pentru Proza – Trofeul Mihail Sebastian” si “Premiul revistei Observator cultural pe anul 2009”. Volumul a fost tradus si publicat si in strainatate.

Sursa foto: adevarul.ro