MINIVACANTA 1 MAI: PETRECERILE incep pe LITORAL din AJUN

Operatorii din turism estimeaza ca in statiunile de pe litoral vor sosi peste 35.000 turisti pentru a-si petrece MINIVACANTA de 1 MAI pe plaje si in cluburi, in deschiderea sezonului estival.

Potrivit reprezentantilor Asociatiei Litoral Delta Dunarii, evenimentele de agrement organizate de operatorii din turism si administratiile locale vor debuta din seara de joi 30 aprilie cu PETRECERILE tematice din cluburi.

Astfel, in Mamaia, la Crema Summer Club vor fi prezenti in spectacole Gipsy Casual si Ionut Galani, DJ Rynno, Mircea Zara, DJ Desyn Vibes si DJ Mekoo. Si clubul Cafe del Mar Mamaia se deschide pentru un nou sezon estival inca de joi seara. Aici, atmosfera va fi animata de DJ Adrian Eftimie. De asemenea, sunt organizate petreceri in cluburile si pe plajele Fratelli, Le Gaga, Bellagio, Ego, Harlequin, Luv, Oha Beach, Kudos beach, Princess, Papaya Beach, Rapana beach, Martinez, Tan Tan, Ammos Beach

In Mamaia Nord, in perioada 30 aprilie — 3 mai este programata o noua editie a Festivalului de muzica electronica Sunwaves, iar la Enigma Beach, in Mamaia, pe 1 MAI — Concert Skrillex si in seara urmatoare — The Mission 2nd of May cu: Luciano, Cesar Merveille, Ernesto Ferreyra, EZIKIEL, Felipe Valenzuela, Gianni Callipari, Julietta.

Citeste si: LITORALUL PENTRU TOTI 2015: Peste 10.000 de TURISTI pot beneficia de EDITIA DE PRIMAVARA a programului

Vineri, de 1 MAI, va fi organizata traditionala Parada rutiera a litoralului romanesc, de la ora 16.00 la 19.00, pe traseul Mamaia-Telegondola cu destinatia Portul Tomis si retur. Cortegiul va reuni autobuze etajate, Carul alegoric al prietenilor Facebook, motocicletele Seawolves, autovehiculele Retromobil Club Constanta si masinile de drift ale echipei Smart Driving Series. Partenerii Paradei Litoralului Romanesc sunt: Seawolves Motorcycle Club Romania, Retromobil Club Constanta, Smart Driving Series, Clubul de dans sportiv Magic Star, Clubul prietenilor Tomiris si Regia Autonoma de Transport in Comun.

La Constanta, primaria da foc la gratare… pentru pensionari. Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Constanta, Liviu Tramudana, administratia locala va organiza picnicuri pentru pensionari, de 1 MAI, incepand cu ora 11.00, in Parcul Casei de Cultura a Sindicatelor, in spatiul de joaca Tara Piticilor situat in Parcul de pe malul Lacului Tabacariei si in Piata Farului. Primaria va oferi mici, bere, bauturi racoritoare si programe artistice sustinute de formatii de muzica populara.

La Navodari, pe 1 MAI, in Tabara Delfinul, primaria organizeaza evenimentul “Manifest — 1 Mai muncitoresc”, de la ora 11.00. Programul va include muzica patriotica cu Express Junior, Panoramik, Hai Noroc, Cornel de la Navodari, Universalm, dansuri populare romanesti cu ansambluri de copii din Navodari si bulgaresti, prezentate de Ansamblul Casei de Cultura din localitatea General Toshevo-Bulgaria.

In Eforie Nord se remarca un eveniment cu specific: “Sailors Open Day” — oferit de Sail Adventure, club de evenimente nautice si scoala de navigatie in Marina Eforie. Sunt promise petreceri cu specific nautic, regate de agrement cu velierele clubului, degustare de vinuri, bucatarie mediteraneana, mult peste si fructe de mare si un concert Trupa Veche. In Eforie Sud, in Parcul Primariei, este organizat in perioada 1-3 mai “Targul colectionarilor Antica”.

Citeste si: PROGRAMUL TRENURILOR LITORAL lansate de CFR CALATORI

La Mangalia, in perioada 30 aprilie — 3 mai va fi organizata cea de-a VI-a editie a Festivalului International Crazy Salsa Fest, la Neptun.

Deschiderea oficiala a sezonului va fi marcata de Caravana “Crazy Salsa Fest” si “1 Mai Tunning Fest”, la care vor participa aproximativ 80 de masini tunate, zeci de motoare si doua tiruri, in care vor dansa iubitorii de muzica latino, vor defila din statiunea Neptun pana in Portul Turistic Mangalia. Mega-spectacolul de muzica si dans se va desfasura apoi in aer liber, pe scena plutitoare din zona Portului turistic Mangalia. Vor participa artisti din tara si strainatate si ansambluri de copii ale scolilor de dans din Romania, ce vor prezenta spectaculoase momente coregrafice. Pe parcursul celor trei zile ale festivalului, pe scena vor evolua peste 300 de dansatori.

Sunt programate spectacole, workshop-uri, petreceri dansante si competitii, cursuri de dans sustinute de instructori renumiti din tara si din strainatate si cursuri de eticheta a dansului. Cunoscutii MC precum Wilmark, Briggite Christine Preda sau Justinian Radu vor fi gazdele spectacolelor pline de culoare si talent. La festivalul de salsa din acest an vor evolua si artisti internationali precum: Amneris-USA, Bersy Cortez-Malaga, Spania, Domenico Cinisi-Italia, Ivana&Roberto-Italia, Tedy&Mitko-Bulgaria, Denitsa Skuleva-Bulgaria, Lunaticas-Grecia. Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Noua Generatie.

Si impatimitii de tuning si competitii auto vor avea parte de zile pline de distractie. In perioada 1-3 mai, la Mangalia, Asociatia Autocustoms in colaborare cu Primaria Mangalia organizeaza evenimentul auto 1 Mai Tunning Fest, in Portul Turistic Mangalia. Anul acesta, organizatorii au in program concursuri de Car Audio, Tuning Auto & Moto, Drift, precum si demonstratii cu piloti profesionisti CNVC. Tot in ziua de 1 Mai, Corala Barbateasca “Armonia” si Orchestra Folclorica “Muzica Divertis” vor concerta la Casa de Cultura din Mangalia.

In comuna Limanu, pe malul lacului este organizata ce-a de-a doua petrecere tematica a sezonului, dedicata impatimitilor de navigatie, “Yacht Party” – Marina Limanu.

Vama Veche se remarca cu un festival de arta si pescuit Fisheye Fest, in perioada 1-2 mai.

Evenimentul promite o experienta cultural-alternativa ce asociaza artele si traditia pescuitului cu turismul cultural si cu istoria locala a sudului Dobrogei.

Organizatorii isi doresc ca acest festival sa reprezinte punctul de plecare in reconstructia identitatii locale a zonei costiere sud dobrogene, in jurul comunitatilor locale de pescari si a patrimoniului cultural si natural inestimabil al zonei. Muzica este oferita de: Alternosfera, ROA, Golan, Robin and the Backstabbers, Les Elephants Bizarres, Byron, Toulousse Lautrec, We Singing Colors, DJ K-LU si OK Corral. De asemenea, sunt promise proiectii de film, spectacole de teatru si arta contemporana. Tot in Vama se pregatesc trei zile de rock and roll, in Iron City, pe plaja de la Terasa Corsarul. De 1 Mai, cei prezenti se vor distra cu cei de la FolkFrate, apoi va fi organizata o petrecere ce va tine pana duminica. Si localul La Canapele din Vama Veche se alatura celor care celebreaza 1 MAI cu trupele Timpuri Noi si Tapinarii. Dupa concerte, petrecerea este asigurata de Dj Tony Neamtu.

Sursa foto: apropotv.ro