Un MINOR rom roman a fost LINSAT in Franta

Un MINOR rom roman se afla intre viata si moarte luni seara, dupa ce a fost batut de aproximativ 12 persoane care-l suspectau de comiterea unor spargeri intr-o localitate din departamentul Seine-Saint-Denis, in zona central-nordica a Frantei.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, MINORUL, in varsta de 16 ani, ar fi fost batut crunt de persoane care-l suspectau ca a spart anterior apartamentul unei femei din localitate. “Un grup de persoane a venit sa-l caute in aceasta tabara si l-a luat cu forta”, a declarat o sursa din cadrul politiei. MINORUL a fost sechestrat intr-o pivnita, unde agresorii l-au batut cu brutalitate, relateaza site-ul revistei franceze Le Nouvel Observateur, potrivit Mediafax.

“Aproximativ 12 persoane” ar fi participat la aceasta LINSARE, potrivit unei surse apropiate cazului. Mama MINORULUI este cea care a sesizat politia. Tanarul a fost gasit vineri seara, inconstient, abandonat intr-un carucior de la un supermarket, potrivit unei surse din cadrul politiei.

Nicio persoana nu era arestata pana luni seara in acest caz, potrivit Le Nouvel Observateur.

Grav ranit, MINORUL a fost internat la Spitalul Lariboisiere de la Paris, unde se afla intr-o stare critica luni. “Prognosticul sau vital este rezervat. Este in coma”, a precizat o sursa judiciara. Tanarul, in varsta de 16 ani, traia impreuna cu familia si alti romi intr-o casa parasita, la marginea drumului national numarul unu, in dreptul cartierului Cite des Poetes, la Pierrefitte-sur-Seine.

Potrivit unei surse judiciare, tanarul era cunoscut pentru comiterea unor furturi. El a fost arestat in mai multe randuri, incepand din iunie, a declarat primarul Pierrefitte-sur-Seine Michel Fourcade. Primarul socialist a declarat ca mai multe masini au fost sparte in ultimele saptamani in Cite des Poetes, alimentand resentimentele locuitorilor fata de romi, pe care-i acuza ca sunt autorii acestor furturi.

Citeste si: POLITISTII francezi vor sa evacueze ROMII din cartierele bune ale PARISULUI

Un vecin roman al casei parasite, Ion Vardu, a declarat pentru revista ca adolescentul a ocupat imobilul, in urma cu “aproximativ trei saptamani”, impreuna cu alti aproximativ 200 de romi originari din Romania, care au plecat cu totii dupa drama. “Au lasat toate astea”, plecand “imediat”, a declarat el, aratand spre saltele, lenjerie intima, roti si ambalaje de la produse alimentare raspandite pe jos. “Socat”, Vardu da asigurari ca nu stie cine l-ar fi putut LINSA pe MINOR. “Aici este liniste de obicei. Nu am avut niciodata probleme cu locuitorii”, spune el.

“De fiecare data cand in Franta se dezlantuie o asemenea violenta, statul de drept este afectat. Republica franceza datoreaza protectie tuturor, indiferent unde traiesc si care le este originea”, a declarat presedintele Consiliului General al departamentului Seine-Saint-Denis Stephane Troussel, denuntand o “agresiune odioasa sub acoperirea unei reglari de conturi”.

Citeste si: Tabara de romi romani din Franta, distrusa de un incendiu

Violentele care-i vizeaza pe romi sunt in crestere, potrivit unor asociatii pentru apararea acestei minoritati. Potrivit SOS Racisme, “aceasta trecere grava la actiune denota degradarea alarmanta a imaginii cetatenilor romi sau presupusi a fi romi in societatea noastra si rezultatul unor tensiuni in care sunt antrenati cetatenii nostri”. “Asteptam o schimbare radicala de discurs si o denuntare extrem de clara a violentelor”, a subliniat presedintele miscarii antirasiste europene EGAM Benjamin Abtan.

Sursa foto: tempsreel.nouvelobs.com