Ministrul Ramona Manescu: S-a instituit deja Comandamentul de Iarna, se va interveni in caz de nevoie

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a anuntat, marti dupa-amiaza, ca a instituit comandamentul de iarna, care va interveni in caz de nevoie in urma caderilor de zapada inregistrate in ultimele ore in unele judete din tara. 

“Nu avem probleme in acest moment cauzate de caderi de zapada, insa s-a instituit comandamentul de iarna, care intervine in caz de nevoie in porturi, calea ferata si aeroporturi. Drumurile nationale se incadreaza intr-un comandament separat. Comandamentul pentru situatii de urgenta este activ 24 de ore din 24″, a explicat Ramona Manescu.

Ministrul a mai precizat ca trei linii feroviare au fost afectate de ploi, insa pe doua dintre ele problemele au fost remediate, iar pe o linie feroviara se actioneaza pentru degajarea circulatiei.

“Trei linii de tren au fost afectate de ploi. Circulatia dintre Bucuresti si Videle a fost blocata timp de doua ore de doi copaci. Situatia a fost remediata. De asemenea, un copac cazut in zona Chiajna – Gradinari a cauzat probleme, speram sa o rezolvam. Pe tronsonul Bucuresti Nord – Mogosoaia se lucreaza acum pentru degajarea circulatiei pe calea ferata. Pe ruta Bucuresti Nord – Mogosoaia nu au trecut trenuri de pasageri, speram ca pana la ora 14.00 sa eliberam ruta. Pe ruta Videle a fost o singura intarziere, insa s-a remediat si se va circula si pe aceasta ruta”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti dupa-amiaza, o atentionare de nowcasting tip Cod Galben de lapovita si ninsoare in sase judete din tara. In Brasov ninge consistent inca de dimineata, la fel si in Harghita, Covasna si Suceava.