Minune oficială! Dinamo București s-a vândut unor străini: Benel International SA!

Dinamo București s-a vândut! Clubul bucureștean a anunţat, joi, că are un nou acţionar majoritar, şi anume compania Benel International SA, reprezentată de Pablo Cortacero.

“Pentru prima oară în istoria de 72 de ani a clubului, Dinamo Bucureşti intră sub patronajul unei societăţi internaţionale”, se arată pe contul de Facebook al FC Dinamo.

“Sunt bucuros să anunţ, în numele companiei pe care o reprezint, că am finalizat această tranzacţie cu reprezentanţii clubului Dinamo. Este o zi importantă pentru club, pentru suporteri, pentru familia Dinamo.

Acest club merită mult mai mult decât a reuşit în ultimii ani. Merită o echipă pentru performanţă şi sper să reuşim să promovăm Dinamo Bucureşti în Europa prin rezultate importante în fotbalul românesc şi în cupele europene. Sunt încrezător că împreună cu suporterii dinamovişti vom reuşi să fim cei mai buni!”, a declarat Pablo Cortacero.

“Negoiță a plecat. Trăiască Dinamo Bucuresti! Legat de ultimele discuții despre vânzarea clubului, putem spune doar atât: Dacă investitorul spaniol ar asigura un buget de 5 milioane de euro, așa cum s-a vehiculat prin presă, ar fi o veste foarte îmbucurătoare. Credem că nimeni nu s-ar opune unei tranzacții în condiții avantajoase pentru Dinamo.

Cel mai important în momentul de față este ca antrenorul Gigi Mulțescu să poată pregăti în liniște meciurile care ne așteaptă în debutul campionatului. Informațiile și zvonurile despre schimbarea antrenorului nu pot asigura atmosfera potrivită pentru antrenament. Trebuie să începem cu dreptul noul campionat”, se arată în comunicatul oficial al suporterilor de la PCH (Peluza Cătalin Hâldan).

Spaniolii vor plăti eșalonat datoriile făcute de Negoiță, de 3 milioane de euro, dintre care o treime către firmele acestuia. Totodată, au promis că au pregătit cel puțin un buget de 5 milioane de euro pentru primul sezon, fără a ține cont de banii ce-ar urma să vină din drepturile TV! Cel puțin acesta a fost mesajul transmis lui Negoiță și avocaților acestuia.

Se reînființează echipa secundă a clubului, de care se va ocupa Cornel Țălnar. Emil Ursu a fost anunțat ca noul șef al centrului de juniori.

Echipa va fi întărită cu 7 jucători ce vor sosi din Spania, cu meciuri în primele două ligi din această țară.

Noul patron dorește să aducă un staff spaniol în conducerea grupării, dar și al echipei. Pe lângă Rufo Collado și alți reprezentanți ai lui Cortacero, în manegementul clubului vor fi Ioan Mărginean, pe linie sportivă, și Dorin Șerdean, avocat și om important în angrenajul negocierilor. Fostul șef al celor de la Gaz Metan îi va introduce pe Cortacero și pe iberici la LPF și FRF.

Sursa foto: sport