MINUNEA facuta de PAPA FRANCISC, in timpul unei ceremonii religioase

Sangele Sfantului Gennaro, patronul orasului Napoli s-a lichefiat pe jumatate dupa ce PAPA FRANCISC a sarutat relicva in cadrul unei ceremonii religioase care s-a desfasurat in orasul italian.

In fiecare an, mii de crestini romano-catolici merg la slujba religioasa din Catedrala din Napoli unde este pastrat sangele sub forma de pudra al sfantului Gennaro, un martir din secolul al IV-lea. Sfantul a devenit patronul orasului Napoli, despre care se stie ca este unul dintre fiefurile mafiei italiene.

Sambata, minunea s-a intamplat. Cand Arhiepiscopul de Napoli, Crescenzio Sepe i-a dat PAPEI FRANCISC relicva sa o sarute, singele inchis in aceasta s-a lichefiat pe jumatate. “Sangele s-a lichefiat pe jumatate, ceea ce arata ca Sfantul Gennaro il iubeste pe Papa, dar si orasul Napoli”, a spus Crescenzio Sepe.

Citeswte si: MESAJUL PAPEI FRANCISC DE ZIUA FEMEII: “8 martie este o buna ocazie de a sublinia importanta femeilor”

PAPA FRANCISC, despre care se stia ca vorbeste fara ocolisuri, a spus insa ca “Episcopul (de Napoli – n.r.) tocmai a spus ca sangele s-a lichefiat pe jumatate. Aceasta inseamna ca sfantul ne iubeste doar pe jumatate. Mai trebuie sa ne invrednicim, pentru a cistiga deplina iubire a sfantului.”

In ultimii 600 de ani, Sfantul Gennaro a fost evocat si de cate 18 ori pe an si se spune ca, ori de cate ori sangele sfantului nu se lichefiaza, se intampla cate o nenorocire. De pilda, intre 1527 si 1528, sangele sfantului nu s-a lichefiat si a izbucnit o epidemie cumplita de ciuma. In 1959, cand iarasi sangele nu s-a lichefiat, a fost foamete, iar in 1833, a izbucnit o epidemie de holera. An 1944, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, s-au declansat bombardamentele.

Citeste si: SOCANT: Al-Qaida planuia asasinarea Papei Francisc in Filipine

Sfantul Gennaro, un episcop roman in vremea respectiva, a fost decapitat in urma persecutiilor crestinilor, sub domnia Imparatului Diocletian, in anul 305.

Sursa foto: vaticaninsider.lastampa.it