MIRACOL! GABRIEL COTABITA S-A TREZIT! CANTARETUL A DESCHIS OCHII SI RESPIRA FARA APARATE. PRECIZARI de la MEDICI. UPDATE

GABRIEL COTABITA a deschis ochii si respira fara ajutorul aparatelor, dupa 16 zile de coma, informeaza click.ro. Medicii s-au declarat multumiti fata de cum solistul a raspuns la tratament, acestea fiind primele semne ca solistul si-ar putea reveni.

UPDATE 16:00: Pacientul GABRIEL COTABITA prezinta o suferinta cerebrala postanoxica, evaluarea neurologica in dinamica aratand o ameliorare, a informat, luni, Spitalul de Urgenta Floreasca, printr-un comunicat de presa publicat pe site-ul institutiei.

Potrivit sursei citate, pacientul este evaluat in prezent pe scala GCS la 8 puncte (raspunde la anumiti stimuli).

“Este stabil din punct de vedere hemodinamic si respirator cu precizarea ca respira spontan pe sonda de traheostomie, dar necesita in continuare perioade intermitente de ventilatie mecanica. Totodata, beneficiaza zilnic de sedinte de fiziokinetoterapie, asa cum se procedeaza in astfel de cazuri. O echipa multidisciplinara reevalueaza in fiecare zi starea de sanatate a pacientului”, precizeaza spitalul.

Conform sursei citate, incepand de saptamana viitoare, in fiecare zi de joi vor fi elaborate si difuzate comunicate referitoare la starea de sanatate a pacientului Gabriel Cotabita.

Stire initiala

“Este un semn care trebuie interpretat cu prudenta. Este un semn pozitiv, medical vorbind, dar drumul este lung. Astfel, se demonstreaza faptul ca a fost foarte bine ingrijit. Aceasta trezire spontana, daca este confirmata este un semn ca pacientul se simte mult mai bine, a marturisit prof dr. Constantin Popa, medic neurolog.

Pe de alta parte, medicii Spitalului Floreasca, unde este internat cantaretul, nu au confirmat pana in acest moment anuntul, precizant ca medicul care a facut aceasta declaratie nu face parte din echipa in supravegherea caruia se afla artistul.

„Domnul academician Constantin Popa nu face parte din echipa care l-a examinat pe GABRIEL COTABITA. Nu stiu de unde are dumnealui aceasta informatie. Nici nu confirm, nici nu infirm cele declarate, fiindca nu sunt abilitat sa ofer aceste informatii. in cursul zilei de azi vom discuta cu familia, iar daca aceasta va dori sa comenteze in vreun fel, va vom anunta”, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Oprita.

Cantaretul GABRIEL COTABITA a fost gasit, pe 8 mai, in stop cardio-respirator, in stare de inconstienta, intr-un hotel din Capitala. Cotabita a fost resuscitat de un echipaj SMURD si a raspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat si dus la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala. Artistul a trecut printr-o serie de interventii, pentru a putea respira cu ajutorul aparatelor.

Sursa foto www.libertatea.ro