MIRACOLUL care s-ar putea intampla in Romania peste cateva ore

EUROVISION 2014: Paula Seling, care, joi seara, s-a calificat alaturi de partenerul ei de scena, Ovidiu Cernauteanu (Ovi), in finala Eurovision 2014, spune ca in timpul semifinalei a simtit ca impreuna cu publicul si telespectatorii pot face “un miracol pentru Romania”.

EUROVISION 2014: Paula Seling a publicat pe contul sau de Facebook un mesaj de multumire. “Multumim dragi romani! In seara asta am simtit ca putem sa facem, impreuna, un miracol pentru Romania. In seara asta am stiut ca avem alaturi, pe scena, milioane de suflete care ne sustin. Sunteti minunati. Va aplaudam cu tot sufletul”, a spus Paula Seling.

Totodata, in conferinta de presa organizata la Copenhaga dupa cea de-a doua semifinala, Paula Seling i-a incurajat pe fani sa voteze piesa “Miracle”, care reprezinta Romania la editia din acest an a Eurovision. “Continuati sa votati pentru «Miracolul» nostru”, a spus Paula Seling, potrivit site-ului eurovision.tv.

Citeste si: EUROVISION 2014: Cine ar putea castiga concursul de la Copenhaga – VIDEO

EUROVISION 2014: “Ma simt grozav, este un sentiment minunat”, a spus, la randul sau, Ovi. “Pentru noi, este o mare onoare sa fim din nou aici si este minunat ca am ajuns din nou in finala”, a adaugat cantaretul.

De asemenea, cei doi artisti au fost intrebati daca isi vor apara titlul anul viitor, in cazul in care vor castiga finala Eurovision 2014. “Este o placere sa fim in finala. Daca voi toti o sa veniti in Romania in 2015, va voi fi ghid personal”, a spus Paula Seling.

EUROVISION 2014: Paula Seling si Ovi, reprezentantii Romaniei, s-au calificat in finala Eurovision 2014, care va avea loc sambata, dupa ce au trecut, joi seara, de cea de-a doua semifinala, care s-a desfasurat pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.

Citeste si: EUROVISION 2014: Romania s-a calificat in finala de la Copenhaga – VIDEO

Reprezentantii Romaniei, Paula Seling si Ovi concureaza in finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa “Miracle”, compusa de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg si Frida Amundsen.

Paula Seling si Ovi au mai reprezentat Romania in 2010, cand, in finala care a avut loc la Oslo, au ocupat pozitia a treia.

EUROVISION 2014: In semifinala de joi seara au concurat, in ordine, reprezentantii Maltei, Israelului, Norvegiei, Georgiei, Poloniei, Austriei, Lituaniei, Finlandei, Irlandei, Belarusului, Macedoniei, Elvetiei, Greciei, Sloveniei si Romaniei.

Dintre acestea, in afara de Romania, s-au calificat in finala de sambata Malta, Norvegia, Polonia, Austria, Finlanda, Belarus, Elvetia, Grecia si Slovenia.

Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda si Islanda sunt celelalte 10 tari calificate in finala Eurovision Song Contest 2014, dupa ce au trecut, marti, de prima semifinala.

EUROVISION 2014: Finalistii – desemnati pe baza votului telespectatorilor si a votului unui juriu de specialitate, in egala masura – au fost anuntati intr-o ordine intamplatoare.

In semifinale au avut drept de vot doar telespectatorii care au urmarit competitia la televiziunile publice in tarile participante si in tarile calificate direct in finala (Marea Britanie, Spania, Germania, Franta, Italia si Danemarca). Astfel, doar romanii din strainatate au putut sa ii voteze pe reprezentantii Romaniei in finala, urmarind concursul la televiziunea publica din tara in care se afla.

Vezi aici tarile care s-au calificat dupa prima semifinala in finala Eurovision

Un numar de 37 de tari au participat la editia din acest an a Eurovision.

Semifinalele de marti si joi au fost transmise live de TVR, iar finala de sambata va fi si ea transmisa in direct de Televiziunea Romana, de la ora 22.00 (ora Romaniei).

Eurovision Song Contest 2014 se desfasoara in Copenhaga, dupa ce editia de anul trecut a concursului a fost castigata de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa “Only Teardrops”.

Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea in concursul a carui finala a avut loc, in luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa “It’s My Life” (muzica si versuri Cristian Faur).

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea selectiei nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi – Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este “Tornero”, compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.