MIRCEA BASESCU a scapat de ARESTUL la DOMICILIU

MIRCEA BASESCU, fratele fostului presedinte TRAIAN BASESCU, scapa de ARESTUL la DOMICILIU si va fi judecat sub CONTROL JUDICIAR, informeaza postul B1 Tv.

Curtea Constitutionala (CCR) a decis, in 7 mai, ca dispozitiile articolului 222 din Codul de procedura penala (CPP) incalca legea fundamentala, intrucat nu este precizata durata maxima a ARESTULUI la DOMICILIU in procedura de camera preliminara si in cursul judecatii in prima instanta.

CITESTE SI: Nepotul lui TRAIAN BASESCU, DRAGOS BASESCU, sub CONTROL JUDICIAR pe CAUTIUNE. El este suspectat de TRAFIC de INFLUENTA . UPDATE 

Invocand decizia CCR, MIRCEA BASESCU a reusit sa scape de ARESTUL la DOMICILIU. MIRCEA BASESCU a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in data de 14 iulie 2014, pentru TRAFIC de INFLUENTA, dupa ce a cerut mari sume de bani de la membrii familiei lui SANDU ANGHEL, zis BERCEA MONDIAL.

La inceputul anului 2011, dupa ce fata de SANDU ANGHEL, cunoscut ca Bercea Mondial, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, Florin Anghel, fiul lui BERCEA MONDIAL, i-a remis lui MIRCEA BASESCU suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui MARIAN CAPATANA, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului si a altor cereri incidente in respectiva cauza.

CITESTE SI: MIRCEA BASESCU a solicitat Tribunalului Constanta sa constate INCETAREA de drept a ARESTULUI la DOMICILIU 

Sursa foto: adevarul.ro