MIRCEA BASESCU a solicitat Tribunalului Constanta sa constate INCETAREA de drept a ARESTULUI la DOMICILIU

MIRCEA BASESCU a cerut Tribunalului Constanta incetarea de drept a arestului la domiciliu si, daca nu este posibil, inlocuirea arestului cu masura controlului judiciar. Instanta a ramas in pronuntare.

“Am solicitat instantei sa constate incetarea de drept a masurii preventive a arestului la domiciliu raportandu-ne la decizia Curtii Constitutionale 361 publicata vineri. Decizia Curtii Constitutionale vizeaza neconstitutionalitatea textului 222 din Codul de Procedura Penala care nu prevede o durata maxima a arestului la domiciliu asa cum celelalte masuri preventive prevad. in raportare la acest aspect si parerea noastra este ca la momentul de fata s-ar impune incetarea de drept. in masura in care instanta va aprecia, am cerut si inlocuirea cu controlul judiciar, masura oportuna la acest moment. in subsidiar am cerut inlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Instanta a ramas in pronuntare”, a declarat avocatul lui MIRCEA BASESCU, Constantin Gudu.

CITESTE SI: Nepotul lui TRAIAN BASESCU, DRAGOS BASESCU, sub CONTROL JUDICIAR pe CAUTIUNE. El este suspectat de TRAFIC de INFLUENTA . UPDATE

Si Marian Capatana a cerut inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar sau macar sa i se permita sa paraseasca domiciliul doua zile pe saptamana pentru a-si face aprovizionarea si sa poata merge de doua ori pe luna la slujbe religioase.

MIRCEA BASESCU si Marian Capatana s-au prezentat la Tribunalul Constanta, unde a avut loc un nou termen in dosarul in care sunt acuzati de trafic de influenta, respectiv complicitate la trafic de influenta.

Sursa foto www.dcnews.ro