MIRCEA BASESCU, adus la DNA. Procurorii pun sechestru pe averea fratelui presedintelui – UPDATE

MIRCEA BASESCU, adus la DNA. Procurorii pun sechestru pe averea fratelui presedintelui - UPDATE

Mircea Basescu a fost adus, marti dimineata, din arest la sediul Directiei Nationala Anticoruptie (DNA), pentru ca procurorii sa ii aduca la cunostinta sechestrul pus asupra bunurilor in dosarul de santaj in care a fost arestat preventiv.

UPDATE ora 11.30: Marian Capatana a ajuns la aceasta ora la sediul DNA.

UPDATE ora 11.12: Procurorii pun sechestru pe averile lui Mircea Basescu si Marian Capatana. Masura se dispune la aceasta ora. Exista posibilitatea ca aceasta masura sa fie contestata in instanta.

Fratele rpesedintelui nu a facut nicio declaratie la intrarea in sediul DNA. Dupa el a venit si avocatul sau, insa nici el nu a facut vreo declaratie. Marian Capatana este asteptat si el la sediul DNA.

Celor doi li se va aduce la cunostinta ca averea le este pusa sub sechestru. In cazul lui Mircea Basescu, i se va pune sechestru pe anumite imobile, procurorii incercand sa recupereze o parte din prejudiciu.

Citeste si: PONTA: Declaratiile lui BERCEA si CAPATANA din duba sunt niste minciuni

Reamintim ca Mircea Basescu este retinut preventiv pentru 30 de zile, in celebrul dosar de trafic de influenta in care este implicata si familia lui Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial.

Potrivit legii (alineatul 2 din Codul de procedura penala), banii si valorile folosite in scopul savarsirii infractiunii se confisca, ca masura asiguratorie obligatorie. Organul de ancheta are obligatia sa-i aduca la cunostinta invinuitului acest aspect.

Citeste si: DNA: INREGISTRARILE cu Mircea Basescu sunt REALE

Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, a fost retinut de procurorii anticoruptie, dupa ce a fost interogat. Mircea Basescu este suspectat de trafic de influenta, existand suspiciunea ca ar fi primit 250.000 de euro in februarie 2012 pentru a interveni in justitie in scopul obtinerii unei pedepse mai usoare pentru Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, un lider interlop condamnat la sapte ani si sase luni de inchisoare in 2012.