MIRCEA BASESCU AR PUTEA FI ELIBERAT CONDITIONAT

MIRCEA BASESCU poate fi ELIBERAT CONDITIONAT, a hotarat Judecatoria Medgidia, care a acceptat astfel cererea depusa de fratele fostului presedinte Traian Basescu. Decizia nu este insa executorie, nefiind definitiva, informeaza postul de televiziune Digi24.

Dupa ce judecatorii isi vor motiva decizia, urmeaza ca procurorii DNA sa decida daca vor face sau nu contestatie, informeaza Digi24. In primul caz, contestatia va fi judecata la Tribunalul Constanta. Pana atunci, MIRCEA BASESCU ramane in spatele gratiilor. In cererea de ELIBERARE CONDITIONATA acesta a precizat ca are peste 60 de ani, putand sa execute doar o treime din pedeapsa, potrivit legii. In plus, el a stat deja 1 an in arest preventiv sau la domiciliu si a avut o buna purtare in penitenciar.

In data de 16 iunie, MIRCEA BASESCU a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca a luat mita de la familia lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial. Inainte de condamnare, MIRCEA BASESCU a mai stat 5 luni in arest preventiv si apoi alte 7 luni in arest la domiciliu, dupa care a fost pus pentru o perioada sub control judiciar.

Sursa foto: realitatea