MIRCEA BASESCU, cel mai CUMPLIT moment din viata fratelui presedintelui!

MIRCEA BASESCU trece, in aceste zile, prin unul dintre cele mai cumplite momente din viata sa. Fratele lui Traian Basescu este arestat pentru 30 de zile in dosarul in care este acuzat ca a primit 250.000 de euro de la interlopul Bercea Mondial.

Totusi, in urma cu multi ani, MIRCEA BASESCU a avut de trecut o cumpana mult mai mare, in care s-a temut pentru viata sa! S-a intamplat pe vremea cand era navigator, exact ca si fratele sau, Traian Basescu.

Citeste si: BERCEA MONDIAL LE-A SPUS PROCURORILOR DNA CA STIE DE SPAGA DE LA TELEVIZOR

In cei 11 ani pe mare, cel mai cumplit moment l-a trait la 13 octombrie 1982, atunci cand vasul pe care se afla, petrolierul Unirea, s-a scufundat in apele Marii Negre. MIRCEA BASESCU era ofiter 2 in acea perioada si plecase din Constanta spre Egipt. Insa la ora 9.15, in dreptul Capului Caliacra, in apele bulgarilor, petrolierul s-a scufundat in urma unei explozii ce a avut loc la bord, scrie wowbiz.ro.

“Dormeam, pentru ca fusesem de cart in tura de noapte. M-a trezit o bubuitura puternica. La scurt timp, capitanul a dat ordin de abandon al navei prin intermediul staţiei radio. Nava a inceput sa se incline. La mijlocul navei a izbucnit incendiul. Tot echipajul s-a indreptat spre barcile de salvare. La sfarsit, vasul s-a rupt in doua”, si-a amintit fratele presedintelui.

In acel nefericit incident a murit si o persoana aflata la nord. Este vorba de ospatarita Elena Ganta, care s-a inecat. Ceilalti 42 de membri ai echipajului, printre care si MIRCEA BASESCU, au stat o jumatate de ora in mare, apoi au fost recuperati de doua nave romanesti si un elicopter.

Citeste si: MIRCEA BASESCU RAMANE IN AREST, A DECIS CAB

 In 1982, scufundarea vasului a fost considerata cea mai mare pierdere navala din lume. La vremea respectiva, expertii au estimat ca nava s-a lovit de o mina ramasa din cel de-al doilea razboi mondial.

Nava a fost asigurata pentru suma de 36.6 milioane de dolari, iar statul roman a recuperat banii de la companiile de asigurari.

Sursa foto: wowbiz.ro