MIRCEA BASESCU, CONDAMNAT DEFINITIV la 4 ANI de INCHISOARE cu EXECUTARE. Acesta s-a predat politiei. UPDATE

MIRCEA BASESCU, fratele fostului presedinte TRAIAN BASESCU, a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul in care era acuzat de luare de mita si trafic de influenta, informeaza televiziunile de stiri. Decizia luata de magistratii constanteni de la CURTEA de APEL este una definitiva si va fi pusa in aplicare de indata.

UPDATE 13.55: MIRCEA BASESCU s-a predat, el declarand jurnalistilor prezenti in fata institutiei: “Intru la PUSCARIE NEVINOVAT!”

UPDATE 12.40: TRAIAN BASESCU, presedintele Partidului Miscarea Populara, a reactionat la decizia Curtii de Apel Bucuresti care l-a condamnat pe fratele sau MIRCEA BASESCU la 4 ani de inchisoare cu executare. Fostul sef al statului spune ca, fiind o hotarare definitiva, nu are de facut niciun comentariu pe aceasta tema.

TRAIAN BASESCU este insa multumit ca instanta a ridicat masura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale fratelui sau.

“In privinta condamnarii fratelui meu nu am de facut nici un comentariu, fiind o hotarare definitiva a instantei, indiferent ce cred eu. Este o hotarare definitiva prin care a fost condamnat la patru ani de inchisoare, dar macar Curtea de Apel Constanta nu a mai retinut obligatii de plata din cate inteleg”, a scris pe Facebook Traian Basescu.

STIRE INITIALA

MIRCEA BASESCU urmeaza sa se puna la dispozitia organelor abilitate pentru a fi incarcerat, deocamdata in perioada de carantina de 21 de zile, cel mai probabil in Penitenciarul Poarta Alba. Din cei patru ani pe care urmeaza ca MIRCEA BASESCU sa-i petreaca in spatele gratiilor va fi scazuta perioada petrecuta de fratele fostului sef al statului in AREST PREVENTIV. In plus, varsta de peste 60 de ani ii va aduce lui MIRCEA BASESCU injumatatirea pedepsei, adica doi ani din care se va scadea anul petrecut in AREST, astfel ca acesta va petrece la inchisoare doar aproximativ un an si doua luni.

MARIAN CAPATANA, complicele lui MIRCEA BASESCU, a fost condamnat in acelasi dosar la 3 ani de inchisoare cu executare. Atat MIRCEA BASESCU cat si MARIAN CAPATANA vor trebui sa restituie cei peste 250 de mii de euro primiti de la familia lui Bercea Mondial.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: ziua de constanta