MIRCEA BASESCU isi va afla SENTINTA in dosarul de TRAFIC de INFLUENTA in data de 8 ianuarie. UPDATE

Tribunalul Constanta va pronunta, luni, sentinta in dosarul in care MIRCEA BASESCU a fost judecat pentru TRAFIC de INFLUENTA, iar MARIAN CAPATANA pentru complicitate la TRAFIC de INFLUENTADecizia Tribunalului Constanta nu va fi definitiva, urmand sa fie atacata la Curtea de Apel Constanta.

UPDATE 09.48: Magistratii de la TRIBUNALUL CONSTANTA au amanat decizia in cazul lui MIRCEA BASESCU pentru data de 8 ianuarie.

DNA a cerut condamnarea la inchisoarea cu executare pentru MIRCEA BASESCU si MARIAN CAPATANA, in cazul primului solicitand ca pedeapsa sa fie orientata spre maximul prevazut de lege. Totodata, DNA a cerut confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Basescu si de 350.000 de euro de la Capatana.

CITESTE SI: DNA CERE PEDEAPSA MAXIMA PENTRU MIRCEA BASESCU SI MARIAN CAPATANA

Avocatul lui MIRCEA BASESCU, Florin Surghie, a cerut achitarea clientului sau, spunand ca nu exista dovezi in legatura cu savarsirea faptei, iar, in cazul in care instanta va considera ca este nevoie de o pedeapsa cu inchisoarea, aceasta sa fie cu suspendare.

MIRCEA BASESCU este judecat, alaturi de MARIAN CAPATANA, in dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui SANDU ANGHEL, zis BERCEA MONDIAL. Cei doi au fost arestati preventiv dupa ce familia lui BERCEA MONDIAL a facut publice inregistrari realizate pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba TRAFICUL de INFLUENTA de care este acuzat fratele fostului presedinte al tarii.

Pe parcursul procesului de la Tribunalul Constanta, mai multi membri ai familiei Anghel, audiati ca martori, au spus ca i-au dat lui MIRCEA BASESCU suma de 600.000 de euro, pentru ca acesta sa intervina in favoarea lui SANDU ANGHEL.

Sursa foto: ziua de constanta