Mircea Basescu poate merge la serviciu in zilele de luni si miercuri, cate 3 ore pe zi, a decis Curtea de Apel Constanta

Mircea Basescu poate merge la serviciu in zilele de luni si miercuri, cate trei ore pe zi, la firma unde este administrator, dupa ce Curtea de Apel Constanta a respins, vineri, contestatia procurorilor DNA la decizia Tribunalului Constanta care ii permitea acest lucru. 

Curtea de Apel Constanta a judecat, vineri, contestatia DNA la decizia Tribunalului Constanta, care i-a permis lui Mircea Basescu sa mearga la firma sa doua zile pe saptamana, cate trei ore pe zi, transmite corespondentul Mediafax.

Procurorul DNA a cerut in fata instantei admiterea acestei contestatii pe motiv ca masura luata este nejustificata, in timp ce avocatul lui Mircea Basescu, Nelu Tasca, a solicitat respingerea contestatiei ca neintemeiata.

Mircea Basescu a explicat, in timpul procesului, ca firma pe care o administreaza si la care a primit acceptul sa mearga doua zile pe saptamana, cate trei ore pe zi, se afla in lichidare si ca trebuie sa fie prezent acolo pentru a lua anumite decizii legate de activitatea acesteia. Basescu a mentionat ca firma respectiva detine o cantitate de 26 de tone de carne congelata, din care jumatate se afla aproape de termenul de expirare, si trebuie sa vada ce va face cu aceasta.

Citeste si: MIRCEA BASESCU ramane in AREST la DOMICILIU, dar poate merge la SERVICIU

El a spus ca firma mai are acum sapte angajati din 187 cati avea inainte de intrarea in lichidare si ca cei ramasi fac parte din personalul tehnic si nu pot lua decizii legate de stocurile de marfa.

Decizia luata, vineri, de Curtea de Apel Constanta este definitiva.

In 9 ianuarie, Mircea Basescu si Marian Capatana au solicitat la Tribunalul Constanta revocarea masurii arestului la domiciliu, respectiv inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar, instanta amanand pronuntarea pana pe 14 ianuarie.

Miercuri, Tribunalul Constanta a decis ca Mircea Basescu sa ramana in arest la domiciliu, dar i-a permis sa mearga la lucru doua zile saptamanal, cate trei ori pe zi.

Magistratii au admis in parte cererea formulata de Mircea Basescu permitandu-i acestuia sa paraseasca imobilul in care locuieste in zilele de luni si miercuri ale fiecarei saptamani, intre orele 12:00-15:00, pentru a se prezenta la sediul firmei unde are calitatea de administrator.

Instanta a admis si cererea lui Marian Capatana de a parasi imobilul pe data de 15 ianuarie pentru a merge la Spitalul Floreasca, intre orele 12:00-16:00, pentru un consult la Sectia de Cardiologie.

CITESTE SI: O NOUA AMANARE in procesul in care membri ai FAMILIEI ANGHEL sunt judecati pentru SANTAJAREA lui MIRCEA BASESCU

Tribunalul Constanta a respins, insa, cererile de revocare a masurii preventive si de inlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar, constatand, totodata, legalitatea si temeinicia masurii preventive a arestului la domiciliu fata de Mircea Basescu si Marian Capatana.

Masura arestului la domiciliu in cazul celor doi urmeasca sa mai fie verificata pana la data de 15 martie.

In 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanta a decis ca Mircea Basescu, care se afla in arest preventiv din 20 iunie 2014, sa fie judecat in arest la domiciliu, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Marian Capatana.

Mircea Basescu si Marian Capatana au facut mai multe solicitari pentru a fi judecati sub control judiciar sau in arest la domiciliu, de fiecare data cererile acestora fiind respinse de instanta.

Mircea Basescu este judecat, alaturi de Marian Capatana, in dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestati preventiv dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele presedintelui.