Mircea Basescu ramane in arest, a decis Curtea de Apel Constanta

Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, va ramane in arest, au decis vineri magistratii de la Curtea de Apel Constanta. Potrivit televiziunilor de stiri, in urma acestei decizii, Mircea Basescu va mai sta dupa gratii inca 30 de zile. Aceeasi decizie a fost luata si in cazul lui Marian Capatana.

Amintim ca in data de 11 septembrie, Curtea de Apel Constanta a respins contestatia lui Mircea Basescu la decizia Tribunalului Constanta, prin care acesta cerea incetarea masurii arestului preventiv, hotararea fiind definitiva. 

Citeste si: Acuzatii GRAVE la adresa presedintelui Basescu. Se pregateste CEA MAI DURA lovitura din ultimii 20 de ani

Mircea Basescu si Marian Capatana au cerut sa fie trimisi in arest la domiciliu, insa Curtea de Apel Constanta a hotarat mentinerea celor doi in inchisoare, dupa ce aceeasi decizie fusese luata si de instantele din Bucuresti.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului. Potrivit procurorilor, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca fratele presedintelui va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea dosarului in care Bercea era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot, dar si pentru alte cereri incidente in acea cauza.

Citeste si: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU DIN CONSTANTA, IN VIZORUL CORPULUI DE CONTROL PENTRU MANAGEMENT DEFECTUOS

Ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Capatana si suma de 350.000 de euro, in acelasi scop. Anchetatorii sustin ca din suma totala de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Capatana, Mircea Basescu ar fi primit 250.000 de euro. Marian Capatana este acuzat ca si-a insusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiti de la Florin Anghel, pentru ca ar fi mijlocit remiterea banilor. In cauza a fost instituit sechestrul asigurator pe bunuri imobile aflate in proprietatea lui Mircea Basescu si Marian Capatana.