Mircea Basescu RAMANE inca doua saptamani in ARESTUL POLITIEI CAPITALEI

Mircea Basescu, audiat ca denuntator la DNA

Fratele presedintelui, Mircea Basescu, va RAMANE, inca doua saptamani, in ARESTUL POLITIEI CAPITALEI, in urma unei solicitari venite din partea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), au declarat surse judiciare, potrivit Mediafax.

Conform sursei citate, Mircea Basescu va ramane in Capitala pentru a fi audiat in dosarul in care fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, a depus o plangere penala impotriva fratelui presedintelui. In acest caz, Mircea Basescu este acuzat de trafic de influenta, inselaciune si inducerea in eroare a organelor judiciare, in legatura cu dosarul in care Anghel este acuzat de santaj.

Teoretic, fratele presedintelui urma sa fie transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce a fost trimis in judecata, in dosarul de trafic de influenta, insa el va mai RAMANE IN ARESTUL POLITIEI CAPITALEI inca aproximativ doua saptamani.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata, luni, in dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca, prin intermediul lui Capatana, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecatori sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial.

Citeste si: Mircea Basescu va afla de la Tribunalul Constanta decizia la cererea de revocare a arestarii preventive

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in stare de arest, pe Mircea Basescu pentru trafic de influenta si pe Marian Adrian Capatana pentru complicitate la aceasta infractiune.

Citeste si: Izaura Anghel: Mircea Basescu mi-a spus ca i-a dat bani lui Kovesi! DNA are probe!

Potrivit procurorilor, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca fratele presedintelui va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea dosarului in care Bercea era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot, dar si pentru alte cereri incidente in acea cauza.

Sursa foto: libertatea.ro