Mircea Cartisorean, mesaj de Craciun: Sa ramaneti aceiasi buni romani care iubesc traditiile, colindul si pamantul acesta sfant in care ni se odihnesc stramosii!

Indragitul interpret de muzica populara, Mircea Cartisorean, a dezvaluit, pentru Mondo News, ca Sarbatoarea Craciunului o petrece acasa, in localitatea Carta din judetul Sibiu, impreuna cu mama sa, care acum, ca in fiecare an, ii pregateste cozonac si placinte in cuptor.

Bucuros sa-si regaseasca familia, dar si consatenii, Mircea Cartisorean aminteste de peisajul de vis din localitatea in care s-a nascut si marturiseste ca si-ar dori ca “fiecare roman sa simta bucuria Craciunului, asa cum se simte in Tara Fagarasului”.

In mesajul sau de Craciun, solistul de muzica populara ii indeamna pe romani sa nu inceteze sa iubeasca “portul, traditiile, colindul, cantecele populare si pamantul acesta sfant in care ni se odihnesc stramosii”.

Va prezentam mai jos mesajul integral al interpretului Mircea Cartisorean cu prilejul Sarbatorilor de Iarna. La final puteti asculta un colind indragit.

“Oriunde m-as afla in lume, de Craciun vin acasa la Carta in judetul Sibiu. Aici traiesc cele mai frumoase momente din an, alaturi de bunica, fratii si consatenii mei. Aici traieste mama, care de cand ma stiu, in fiecare an face paine, cozonac si placinte in cuptor! Aici brazii sunt incarcati de zapada, casa miroase a scortisoara, iar lemnele pocnesc in soba.

De cum se insereaza si bat clopotele, cetele de junii pornesc la colindat si nu ramane casa in care sa nu intre, pana se crapa de ziua. Mi-as dori ca fiecare roman sa simta bucuria Craciunului, asa cum o simtim noi in Tara Fagarasului si mi-as mai dori sa fie ca odinioara, cand eram cu totii la masa de Craciun! Sa aveti parte de Sarbatori cu pace si bucurie, sa fiti sanatosi sa va bucurati de “nasterea celui mai Sfant Copilas”! Sa ramaneti aceiasi buni romani care iubesc portul, traditiile, colindul, cantecele populare si pamantul acesta sfant in care ni se odihnesc stramosii! La multi si fericiti ani, dragi romani!”.