Mircea Cosma, retinut pentru coruptie, investigat de o comisie medicala. ICCJ va decide asupra arestarii preventive

O comisie de medici cardiologi de la Spitalul Judetean din Ploiesti, unde este internat presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, retinut de DNA pentru fapte de coruptie se va intruni pentru a stabili “conduita terapeutica de urmat”, dupa ce acesta a fost internat in spital acuzand probleme cardiace, transmite Mediafax.

Mircea Cosma ar urma sa fie dus miercuri la instanta suprema care va decide asupra propunerii procurorilor DNA privind arestarea preventiva pentru 30 de zile.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, care marti a fost retinut de procurorii DNA pentru fapte de coruptie, iar marti seara a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti intrucat i s-a facut rau, acuzand probleme cardiace, este supus, miercuri dimineata, unor noi investigatii medicale cardiologice.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, medicul Andrei Ilinca, a declarat, miercuri, pentru agentia de presa citata ca o comisie de medici cardiologi se va intruni “pentru a stabili conduita terapeutica de urmat” in cazul lui Mircea Cosma.

Andrei Ilinca nu a facut public diagnosticul pus presedintelui CJ Prahova, insa surse medicale spun ca acesta a suferit un puseu de tensiune.

Citeste si: Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, retinut de DNA pentru 24 de ore 

Mircea Cosma are antecedente medicale cardiologice, in anul 2011, la scurt timp dupa ce a fost nominalizat drept candidat sustinut de USL pentru presedintia Consiliului Judetean Prahova, el fiind internat la o clinica privata din Bucuresti tot in urma unor probleme cardiace.

Lui Mircea Cosma i s-a facut rau, marti dupa amiaza,  in timp ce era transportat la Campina, acolo unde de afla arestul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, unde ar fi trebuit dus in baza ordonantei de retinere. In prima faza, Mircea Cosma a fost dus la camera de primiri urgente a Spitalului orasenesc Campina, insa medicul care l-a exameninat ar fi refuzat sa il interneze in acest spital, recomandand transferul la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti.

Reprezentanti ai Politiei Prahova, institutie in custodia careia se afla Mircea Cosma, spun ca DNA urmeaza sa dispuna in privinta masurilor in ceea ce il priveste pe presedintele CJ. Acesta este internat sub paza politistilor, in conditiile in care se afla in custodia IPJ Prahova.

Sursa foto: observatorph.ro