MIRCEA COSMA si fiul sau, deputatul VLAD COSMA, ajung luni pentru prima data in fata magistratilor

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie vor judeca luni primul termen in dosarul in care presedintele Consiliului Judetean Prahova, MIRCEA COSMA, si fiul sau, deputatul PSD VLAD COSMA, sunt acuzati de trafic de influenta, abuz in serviciu si luare de mita.

Prejudiciul in acest caz depaseste sase milioane de lei. Cercetati in stare de libertate, sub control judiciar.  

Procurorii anticoruptie spun ca, prin intermediul omului de afaceri RAZVAN ALEXE, trimis si el in judecata, cei doi primeau bani de la firme interesate sa obtina contracte din bani publici. 10 la suta din valoarea lucarilor era suma pe care cei doi o cereau.

Citeste si: VLAD si MIRCEA COSMA au fost trimisi in JUDECATA!

MIRCEA si VLAD COSMA ar fi transformat judetul Prahova in afacere de familie si de partid. In rechizitoriul de trimitere in judecata, anchetatorii arata cei doi ar fi incasat un comision de 10 la suta din fiecare contract atribuit cu dedicatie. O parte din banii negri ar fi mers la organizatia judeteana a Partidului Social Democrat. Banii ar fi fost transferati din conturile societatilor care castigau licitatiile catre firma omului de afaceri Razvan Alexe, prin contracte fictive.

Intalnirile de taina in cadrul carora s-ar fi impartit banii au avut loc in localitatea Tatarani, langa Ploiesti. Dupa ce totul era pus la punct, MIRCEA COSMA le interzicea partenerilor sa mai ia legatura cu el.

MIRCEA si VLAD COSMA au incercat sa evite pierderea averii in eventualitatea unei condamnari. Imediat ce DNA a inceput ancheta pe numele lor, cei doi si-au donat rudelor casele si apartamentele, spun procurorii.

Citeste si: DNA a pus sechestru pe bunurile si conturile social-democratilor Mircea si Vlad Cosma

VLAD COSMA a scapat de arest dupa ce colegii sai deputati au votat negativ pentru ridicarea imunitatii, pe 17 februarie.

DNA a inceput urmarirea penala in luna februarie. Presedintele Consiliului Judetean Prahova este arestat la domiciliu, iar fiul sau este cercectat in acest dosar de coruptie. Alaturi de ei raspund penal si seful departamentului de Achizitii din Consiliul Judetean Prahova, DANIEL ALEXANDRESCU, dar si omul de afaceri RAZVAN ALEXE.

Sursa foto: hotnews.ro