Mircea Diaconu a demisionat din PNL si va candida independent la europarlamentare

Mircea Diaconu a demisionat, miercuri dimineata, din PNL, actorul prezentandu-si demisia la PNL Curtea de Arges, organizatie in care era inscris.

Diaconu a declarat, in urma cu putin timp, ca va candida independent la alegerile europarlamentare din 25 mai, in acest sens urmand a strange semnaturi, transmite epitesti.ro.

Biroul Politic National al PNL a decis, marti, excluderea lui Mircea Diaconu de pe lista candidatilor liberali pentru Parlamentul European, ca urmare a anuntului prin care Agentia Nationala de Integritate a aratat ca Mircea Diaconu nu mai poate ocupa o functie sau o demnitate publica in urmatoarea perioadă.

Afla aici mai mult despre excluderea lui Mircea Diaconu de pe lista PNL la europarlamentare

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat dupa sedinta BPN a PNL ca un numar de 39 de lideri au fost pentru scoaterea lui Diaconu de pe lista de candidati. 

“39 de colegi s-au pronuntat pentru retragerea lui Mircea Diaconu din lista. A urcat lista in sus”, a precizat Antonescu.

Fostul ministru al Culturii Mircea Diaconu a fost achitat, recent, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care este acuzat de conflict de interese, instanta dispunand ca acesta sa plateasca o amenda administrativa de 1.000 de lei.

ANI a precizat, ulterior, ca decizia Curtii de Apel Bucuresti (CAB) prin care Mircea Diaconu a fost achitat, pe fond, pentru conflict de interese “nu influenteaza in niciun fel interdictia de a ocupa o functie sau o demnitate publica, respectiv cea de membru al Parlamentului European”.