MIRCEA DIACONU a fost sanctionat cu o AMENDA PENALA pentru conflict de interese

Europarlamentarul MIRCEA DIACONU a scapat de acuzatia de conflict de interese, dupa ce magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au mentinut, joi, decizia de achitare formulata de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti (CAB).

In aceeasi ordine de idei, MIRCEA DIACONU s-a ales doar cu o amenda administrativa in cuantum de 1000 de lei pentru conflict de interese. Decizia luata joi de instanta suprema este definitiva.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, ca nefondate, atat apelul Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, cat si pe cel al lui Mircea Diaconu si a mentinut astfel sentinta din 13 martie a Curtii de Apel Bucuresti (CAB).

CITESTE SI: ICCJ s-ar putea pronunta in dosarul de conflict de interese al lui MIRCEA DIACONU 

La ultimul termen de judecata de la ICCJ, procurorul a cerut aplicarea legii penale mai favorabile, dar si ca Diaconu sa fie amendat. Motivele pentru care procurorul a cerut acest lucru au fost faptul ca europarlamentarul nu si-a favorizat sotia, dar si cariera “remarcabila” a lui Mircea Diaconu.

In 13 martie, Mircea Diaconu a fost achitat in dosarul de conflict de interese, de Curtea de Apel Bucuresti, care a dispus ca el sa plateasca o amenda administrativa de 1.000 de lei. Decizia de achitare a fost atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie care a dat decizia definitiva.

CITESTE SI: DECIZIA DEFINITIVA in dosarul lui MIRCEA DIACONU, amanata de ICCJ pentru 27 noiembrie

In noiembrie 2012, Mircea Diaconu, atunci senator PNL, a fost trimis in judecata pentru cinci fapte de conflict de interese. Dosarul a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), instanta competenta sa judece parlamentari.

Sursa foto: realitatea.net