MIRCEA DIACONU ar putea sa-si piarda mandatul de EUROPARLAMENTAR. UPDATE

Judecatorii de la Curtea Constitutionala (CCR) au decis ca oricine a fost declarat incompatibil nu mai poate ocupa nicio functie publica elgibila timp de trei ani. Sub incidenta acestei decizii intra si MIRCEA DIACONU, actorul care a reusit sa castige alegerile europarlamentare in urma cu o luna si jumatate din postura de candidat independent, informeaza postul B1 Tv.

MIRCEA DIACONU se afla in situatia de a-si pierde mandatul de europarlamentar in functie si de decizia care va fi luata si de reprezentantii Parlamentului European. Asta in conditiile in care, MIRCEA DIACONU se afla in perioada de trei ani de care se aminteste si care, in cazul actorului, se va termina in luna iunie 2015.

CITESTE SI: MIRCEA DIACONU raspunde: ANI vrea sa anuleze optiunea a 6,81% din voturi

”In lege scrie functii publice VIRGULA cu exceptia celor eligibile. Asa e in textul legii, asa ca ramane cum e in lege. Eroarea s-a preluat tot timpul in toate comunicatelor de la ANI care au venit au eludat acesta VIRGULA. Asta e textul legii, asa ca ramane asa cum e in lege. Se refera la functii numite, alea de demnitate publice care nu sunt eligibile sunt functiile alea numite, de ministru, de secretar de stat. Iar restrictia functioneaza doar in zona asta si nu functioneaza nicaieri in clipa in care exista un concurs. Deci orice functie care se obtine prin concurs este perfect la indemana unuia ca mine”, a declarat MIRCEA DIACONU in exclusivitate pentru pesurse.ro.

CITESTE SI: ANI cere retragerea lui MIRCEA DIACONU din functia de europarlamentar 

Sursa foto: adevarul.ro