Mircea Diaconu, despre retinerea lui Horia Georgescu: Copilul teribil al MCV-ului

Europarlamentarul Mircea Diaconu a vorbit despre retinerea presedintelui Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, despre care a spus ca este “copilul teribil al MCV-ului”. Cu privire lui Horia Georgescu, Mircea Diaconu a subliniat ca este doar o procedura pentru moment a anchetatorilor, aratand ca acestia “stiu ce e acolo”.

“Senzatia mea este ca, desi au trenat foarte multa vreme si au stagnat foarte multa vreme aceste povesti, e bine ca incep sa fie citite corect”, a mai precizat Mircea Diaconu.

“‘Copilul teribil al MCV-ului’, ca sa spun asa. In clipa asta poti sa te intrebi cu toate argumentele: acel MCV sau mecanismul lui de evaluare si de elaborare oare mai e real si necesar in clipa in care a produs ce-a produs? La Bruxelles cu siguranta se va discuta lucrul acesta, e imposibil sa nu se discute”, a spus fostul ministru al Culturii, citat de site-ul Romania TV.

Citeste si: O echipa TV din Bulgaria venise sa ia lectii de ANTICORUPTIE de la Horia Georgescu. DNA le-a suflat interviul! VIDEO

Mircea Diaconu a mai spus ca nu a facut un caz public din faptul ca a avut doua dosare instrumentate de ANI.

“Nu sunt o victima a acestui domn neaparat, sau poate sunt, dar ar fi jenant din partea mea sa ma plang de lucrul acesta sau sa am acum vreo satisfactie personala in acest moment, insa imi doresc foarte mult ca niste oameni care au facut rau intregii natiuni, nu numai mie, sa ajunga la locul lor sau sa fie opriti, pentru ca pareau de neoprit, cel putin pana azi dimineata”, a mai spus europarlamentarul. 

Europarlamentarul Mircea Diaconu a fost achitat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe 28 noiembrie 2014, in dosarul in care era acuzat de conflict de interese.