Mircea Diaconu, ironic: Au semnat cam multi penali pentru mine. UPDATE

Mircea Diaconu e fericit ca a strans peste 100 000 semnaturi care sa-i ofere posibilitatea de a se inscrie in cursa pentru europarlamentare. Actorul este, insa, suparat pe cei care considera ca “multi penali” au semnat pentru el.

“Le multumesc romanilor care au votat pentru mine. S-au strans 117 379 semnaturi. S-a spus ca pentru mine au semnat doar penali. Dar sunt cam multi penali care au semnat pentru mine. Unii s-au speriat si nu au mai trimis niciun formular. Oamenii de pe la munte au facut formularul cu linia si l-au trimis”, a declarat, cu multa ironie, Diaconu la Antena 3.

Actorul a continuat pe acelasi ton ironic: ”O sa merg cu ARO sa le descarc, ca nu am cum cu alta masina, oricat de scumpa ar fi”.

Diaconu a strans semnaturile necesare unei candidaturi  la europarlamentare, insa ANI  a anuntat ca Diaconu nu poate participa la alegererile pentru PE. Ramane de vazut daca BEC va face o concesie si ii va permite lui Diaconu sa se inscrie pe liste, avand in vedere ca termenul  limita pentru aceasta actiune a expirat astazi.

UPDATE: Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a declarat ca, in aceasta seara, i se va  inregistra intentia de candidatura lui Mircea Diaconu si vor fi primite semnaturile adunate in baza legii, noteaza stiripesurse.ro.

Iata care sunt pasii in procedura:

1. Pana in 5 aprilie BEC urmeaza sa se pronunte asupra validitatii candidaturilor. Deciziile BEC se iau prin vot secret.

Din BEC fac parte cinci judecatori, presedintele si cei doi vicepresedinti ai AEP, sapte reprezentanti ai partidelor

2.Deciziile BEC pot fi contestate apoi de persoane fizice sau institutii pana in 10 aprilie la Tribunalul Municipiului Bucuresti.

3.Deciziile TMB pot fi atacate cu contestatii la Curtea de Apel Bucuresti ale carei decizii sunt definitive si irevocabile.

Citeste si: ANI, adresa catre BEC in cazul Mircea Diaconu