Mircea Diaconu, reactie la posibila invalidare a mandatului sau de europarlamentar

Mircea Diaconu, reactie la posibila invalidare a mandatului sau de europarlamentar

Europarlamentarul Mircea Diaconu a vorbit, in studioul Antena 3, despre eventualitatea in care Agentia Nationala de Integritate (ANI) i-ar putea invalida invalida mandatul obtinut in Parlamentul European.

“Eu stiu ca orice cetatean are drepturi. Drepturile trebuie respectate. Fireste, exista justitie la care te duci, bati la usa si ceri dreptate. (…) Eu nu m-am batut cu nimeni, eu nu am niciun razboi personal cu nimeni”, a declarat Mircea Diaconu, aratand ca, daca situatia o va cere, va face ceea ce a facut si pana acum: se va adresa justitiei.

Citeste si: MIRCEA DIACONU a fost ales VICEPRESEDINTE al Comisiei de cultura din PE

“Mai departe, o sa fac ce am facut si pana acum. Ma duc frumos la justitie, unde m-or chema, ma astept frumos in spate, cu avocati, si pledez cauza mea, adevarul meu si dreptatea mea”, a mai aratat Mircea Diaconu.

Parlamentul European a primit o solicitare din partea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) pentru a nu valida mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu, potrivit sursei citate.

Citeste si: MIRCEA DIACONU ar putea sa-si piarda mandatul de EUROPARLAMENTAR

Parlamentul European a ignorat adresa ANI in cazul Mircea Diaconu. Comisia Juridica a Parlamentului European a informat ca va tine legatura doar cu Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), singura autoritate investita sa se propunte asupra validitatii unui mandat de europarlamentar.