Mircea Diaconu: Se “trage cu tunul” in mine. Vreau sa ma retrag in munti, in Delta sau la tara

Mircea Diaconu, vicepresedintele executiv al Partidului National Liberal (PNL), a declarat ironic marti, intr-un interviu acordat RFI, ca se gandeste sa se retraga in munti, in Delta sau la tara, dupa toate problemele cu Agentia Nationala de Integritate (ANI).

“De-abia astept si mi-am dorit sa existe aceasta contestatie (n.red. a celor de la ANI), imi doresc sa fiu contestat, ca sa se judece intr-o instanta romaneasca, din fericire, chiar rapida, masura sanctionarii mele. Este o aberatie, scrie foarte limpede in lege, ANI n-a citat exact si textul este asa: in cazuri de incompatibilitate si conflict de interese, persoana nu are voie sa ocupe o functie de demnitate publica virgula, aici n-a mai aparut nimic in comunicatul ANI, cu exceptia celor electorale. E vorba de dreptul normal, care face parte din drepturile universale ale omului, a alege si a fi ales, dreptul la a candida. Sunt niste drepturi cetatenesti, care nu pot fi ridicate printr-o sanctiune administrativa, pentru ca aceasta chestiune ANI este de tip de administrativ. Or aceasta restrangere de drepturi cetatenesti se da ca o pedeapsa complementara la alte pedepse mult mai gave, vezi Adrian Nastase“, a declarat, in cadrul unui interviu acordat rfi.ro, vicepresedintele executiv al PNL.

Citeste si: Mircea Diaconu a fost achitat de Curtea de Apel pentru conflict de interese 

Mircea Diaconu spune ca este “un om in care se trage cu tunul“. “Pai, daca-i nedrept, ca asa mi se pare mie si cu legea in mana, as vrea sa se faca dreptate si nu se poate decat asa, prin aceasta contestatie si judecare rapida. Altfel, ramane ca ANI si ca toata lumea care urla, eu n-am voie sa respir in Romania, pentru ca sunt foarte vinovat, foarte vinovat pentru ca am condus Teatrul Nottara, unii zic chiar bine“, declara el.

Chestionat pe marginea viitorului sau in politica, dupa ce a pierdut mandatul de senator, pe cel de ministru si in plus, si-a dat demisia de la conducerea Teatrului Nottara, Mircea Diaconu a raspuns amuzat: “Sa plec in munti! Imi doresc chiar sa plec in munti, in Delta, nu m-am lamurit. Unii pleaca din tara, eu vreau sa plec la tara, am aceasta obsesie. Oriunde as face un pas in Romania, un pas, daca ies din curte, imediat apare un comunicat ANI, o adresa trimisa acolo: Diaconu este etc. etc. Sunt incompatibilul de serviciu al Romaniei, lucru care ma onoreaza, pentru ca stiti cum e, daca treci printr-un tunel de tipul asta si asta e un tunel, nu e un parc de distractii, vorbesc de politica romaneasca si nu esti agresat, scuipat, atacat, inseamna ca ori nu contezi ori esti de-al lor!“.

Sursa foto: realitatea.net