MIRCEA DIACONU va afla daca isi poate pastra functia de EUROPARLAMENTAR. UPDATE

Europarlamentarul MIRCEA DIACONU este la un pas sa-si piarda calitatea de reprezentant al Romaniei la Bruxelles. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) vor judeca vineri solicitarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) in care se cere intreruperea mandatului de parlamentar european a lui Mircea Diaconu.

UPDATE 12.30Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a amanat vineri pentru 10 octombrie pronuntarea unei decizii pe cererea depusa de Agentia Nationala de Integritate (ANI) prin care se solicita anularea hotararii Biroului Electoral Central (BEC) privind atribuirea mandatului de europarlamentar lui Mircea Diaconu.

Motivul pentru care ANI cere aceasta intrerupere este acela ca Mircea Diaconu ar detine functia de europarlamentar in mod ilegal. Decizia pe care o vor lua astazi judecatorii Curtii de Apel nu va fi una definitiva, aceasta putand fi atacatacu apel la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

CITESTE SI: Mircea Diaconu continua sa se razboiasca cu ANI

Mircea Diaconu considera ca acest nou episod este un veritabil abuz la adresa sa in conditiile in care politicianul are deja noua procese castigate cu ANI, dar si doua hotarari definitive.

CITESTE SI: MIRCEA DIACONU a fost ales VICEPRESEDINTE al Comisiei de cultura din PE 

Sursa foto: adevarul.ro