MIRCEA DUMITRU, REALES RECTOR AL UNIVERSITATII DIN BUCURESTI

Profesorul MIRCEA DUMITRU a fost reales rector al Universitatii din Bucuresti, dupa al doilea tur de scrutin organizat miercuri, 16 decembrie, anunta jurnalistii de la Euractiv. MIRCEA DUMITRU a fost reales RECTOR al UNIVERSTATII din BUCURESTI cu 77% din voturi.

Echipa de conducere a Universitatii din Bucuresti: MIRCEA DUMITRU (rector), Marian Popescu (presedintele Senatului) si sase prorectori, a caror propunere urmeaza sa fie aprobata in Senatul Universitatii din Bucuresti. Alegerile s-au desfasurat prin votul direct si secret al tuturor cadrelor didactice si de cercetare titulare din cadrul universitatii si al reprezentantilor studentilor din senatul universitar si din consiliile facultatilor.

MIRCEA DUMITRU, in varsta de 55 de ani, este actualul RECTOR al UNIVERSITATII din BUCURESTI si membru corespondent al Academiei Romane. In 1985, MIRCEA DUMITRU a absolvit Facultatea de Istorie-Filosofie a UNIVERSITATII din BUCURESTI, dupa care a devenit doctorand al acestei institutii, dar si al Tulane University din SUA.

In mai 1998, MIRCEA DUMTRU si-a obtinut titlul de doctor la Tulane University, iar in iulie 1998 a obtinut titlul de doctor si la UNIVERSITATEA din BUCURESTI. Din 2004, MIRCEA DUMITRU este profesor universitar la Facultatea de Filosofie, Departamentul de Filosofie Teoretica si Logica a Universitatii din Bucuresti. In 1993-1994 a fost Fulbright Junior Scholar la Tulane University, dupa care a fost Teaching Assistant la Department of Philosophy a aceleiasi universitati. Din 2009, MIRCEA DUMITRU a fost profesor invitat, de mai multe ori, la Universitatea Jeart Moulin Lyon 3 din Franta sau la Universitatea din Helsinki.

Sursa foto: jurnalul