MIRCEA DUSA a inaintat in grad 28 de MILITARI in RETRAGERE

Ministrul Apararii Nationale, MIRCEA DUSA, a inaintat in grad vineri 28 de MILITARI in RETRAGERE, in cadrul unei festivitati ce a avut loc la sediul MApN. Ceremonia s-a inscris in seria manifestarilor dedicate ZILEI ARMATEI care este sarbatorita duminica 25 octombrie.

“La 70 de ani de la incheierea celui de-al doilea razboi mondial, prin hotarare de guvern, am declarat ca anul 2015 este Anul veteranilor de razboi, ca semn de pretuire si respect pentru militarii care si-au pus viata in pericol ca Romania sa fie ceea ce este astazi. (…) Am organizat diverse actiuni care au elogiat activitatea militarilor pentru ce au facut in istorie, Romania sa fie intreaga, sa fie un stat unitar, un stat respectat in lume”, a spus MIRCEA DUSA.

Ministrul Apararii a reamintit demersurile facute pentru militarii romanii — majorarea indemnizatiei veteranilor, reabilitarea unor monumente ridicate in cinstea acestora — si a anuntat ca duminica, 25 octombrie, se va inaugura primul cimitir romanesc in regiunea Volvograd din Rusia, unde mii de militari romani au murit in cel de-al doilea razboi mondial.

“O delegatie a MApN si MAE va fi duminica, de ZIUA ARMATEI, in Rusia in regiunea Volvograd, unde se va inaugura primul cimitir in care vor fi reinhumati militarii care si-au pierdut viata pe teritoriul Rusiei. Tot pe 25 octombrie ne vom afla si la Carei, ultima localitate eliberata de Armata romana in cel de-al doilea razboi mondial si a fost ridicat monumentul. Practic, ZIUA ARMATEI o sa fie legata de acest eveniment, eliberarea ultimei localitati”, a precizat ministrul.

MIRCEA DUSA le-a urat sanatate si multi ani militarilor avansati in grad si a transmis aprecierile statului pentru ceea ce fac militarii in slujba natiunii romane.

Sursa foto: realitatea